Sertifikalarını aldılar

ERCÜMENT AYDIN
KÖLN – Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Düsseldorf DİTİB Eyalet Kadın Kolları tarafından açılan bilgisayar kurslarına ev hanımları yoğun ilgi gösterdi.
Düsseldorf DİTİB Eyalet Kadın Kolları tarafından Ratingen, Grevenbroich, Duisburg Eyüp Sultan, Duisburg Merkez, Duisburg-Wanheimerort, Duisburg-Beck, Moers, Monnheim, Krefeld, Kempen, Wuppertal ile Dinslaken DİTİB cami derneklerinde açılan bilgisayar kursları ev hanımları büyük ilgi gösterdi.
Düsseldorf Kadın Kolları Başkanı ve Kurs Koordinatörü Kıymet Yavuz, yaklaşık 6 ay içerisinde onar kişilik gruplar halinde bilgisayar kursu eğitimi verdiklerini kaydetti. DİTİB cami derneklerinde verilen kurs hakkında bilgiler aktaran Yavuz, “Ev hanımlarından gelen talep üzerine bilgisayar kursları açtık. Diğer bölgelere de güzel bir örnek oluşturacağını düşünüyorum. Ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendireceği ve kendilerini geliştirebileceği bir hayali gerçekleştirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Kurslardan güzel ve verimli sonuçlar aldık. Bizde eyalet kadın kolları olarak sonuçtan mutlu olduk” diye konuştu.
Öğrenmenin yaşı yoktur
Kursa gelen annelerin akşam ev ödevlerini yaparken çocuklarından ve torunlarından yardım istediklerini söyleyen Yavuz, “Hanımların sonsuz azim ve bitmek bilmeyen gayretlerine şahit olduk. Kendilerinin özgüvenlerinin arttığını müşahede ettik. Öğrenmenin yaşının olmadığını gördük” dedi.
Kursiyerlerden Krefeld DİTİB Yunus Emre Camii Kadınlar Kolu Başkanı Ayşe Baş 50 yaşında olduğunu söyleyerek “DİTİB teşkilatında kadın yöneticisi olarak öncülük ve istifade ettiğim güzel bir kurs dönemi geçirdik. Yaklaşık 6 ay süren kurs sonunda bilgisayar kullanmayı öğrendim. DİTİB tarafından açılan kurslara bundan sonra da devam edeceğim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Fırsatı kaçırmadığını söyleyen 62 yaşındaki Moers DİTİB Kocatepe Camii kadın cemaatinden Münevver Top ise, “Bilgisayar kursuna gidecek zamanım yoktu, bu benim için bir fırsat oldu. Çok ta memnun kaldım. Evde bilgisayarım da oldu. Kendimce bir şeyler yapıyorum. Çocuklarımla ve torunlarımla güzel vakit geçiriyorum” şeklinde konuştu.
Kurslara katılan bayanlar uzman eğitmenler tarafından word, excel, power point programlarını pratik bir şekilde kullanabilme konumuna geldi. İnternet ve e-posta kullanımı ve resim görüntüleme gibi konularda eğitimler aldı.
Kursiyerlere katılım belgesi verildi
Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde kursiyerlere yönelik özel bir kurs bitimi töreni yapıldı. Kursiyerlerin ailelerinin katıldığı törene KRV DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan da iştirak ederek kursiyerlere belgelerini takdim etti. Kursiyerleri tebrik eden Özcan, bayanlara yönelik faaliyetlerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Kadın kollarımız öncülüğünde önümüzdeki dönemlerde Türkçe ve Almanca diksiyon kursları, ebru kursları ve Türkçe okuma kursları düzenleneceğinin müjdesini verdi.
6 ay süren bilgisayar kursuna sonunda 169 bayanın katıldığı kurs Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen belge töreni ile sona erdi.