BALÇOVA'DAN BREMEN ÇIKARMASI

Gülsüm Tan
BREMEN-İzmir- Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, beraberinde Balçova Belediye Meclisi Üyeleri Yeşim Barış ve Ender Akboğa ile Belediye Basın Sorumlusu Ömer Anar’dan oluşan heyet ile Bremen Göçmenler ve Kültürlerarası Araştırma Merkezi (ZIS) ve Bremen- İzmir Kardeşşehirleri Teşvik Derneği daveti üzerine Bremen’e geldi. Bremen’de kalacakları üç gün içerisinde çeşitli temaslarda bulunacak olan Balçova heyeti, Bremen Havalimanı’nda ZIS Başkanı Ali Eliş ve Bremen-İzmir Kardeşşehirleri Teşvik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

BALÇOVA YATIRIMCILARINI BEKLİYOR
Balçova rehabilitasyon kliniklerini tanıtmak olduğu gibi, termal kaplıcaların kullanılmasında Bremen Sağlık sektörü ile de temas kurmak isteyen Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, Balçova’yı tanıtırken, ” İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bremen kardeşşehir. Bizde bu sınırlar içerisinin merkezindeki 80 bin kişinin yaşadığı güzel bir turizim ilçesiyiz. Jeo termal kaynaklarla tedavinin yapıldığı. Sanırım kişi başına yeşil alanın en çok düştüğü ilçelerden bir tanesiyiz. Davet üzerine geldik. Yaklaşık 4,5, 5 milyon metrekare boş arazilere sahibiz. Buralar turizm amaçlı planlanıyor. Bizim istihdam oluşturacak yatırımcılara ihtiyacımız var. Balçova’ya yatırım yapmak isteyene yardımcı olmak ve önlerini açmak istiyoruz” dedi.

İZMİR-BREMEN TİCARİ İLİŞKİLERİ ARTMALI
Bremen-izmir Kardeşşehir olayını, Bremen-İzmir derneği, hemde Bremen ZIS olarak ciddiye aldıklarını belirten ZIS Başkanı Ali Eliş, “1998 yılından beri önem verdiğimiz bu konuda bir dizi yaptığımız çalışmalarda İzmir’de büyük bir rehabilasyon merkezi açtık, Karşılıklı delegasyon programları gerçekleştirdik. Zamanla her iki kentin arasındaki ticaret hacmi 600 Milyon Avro’yu aşmış durumda. Bunun 3-5 milyar’a çıkmasına bir neden göremiyoruz. Bu vesile ile İzmir’in üç ilçe belediye başkanlarını Bremen’e davet ettik. Bu programımız kapsamında ilkin Balçova Belediye Başkanını ağırlıyoruz” dedi. Bremen İzmir Karşşehirleri Teşvik Derneği Başkanı Barbara Wulff ise, Balçova heyetini karşılamaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti. Bremen’i kısa bir gezme imkanı da bulan Balçova heyetine, Bremenli girişimcimiz Ali Uysun (Bremer Erziehungshilfe GmbH) tarafından Restoran Bek’s te akşam yemeği verildi.

BREMEN EYALET MECLİSİ ZİYARETİ
Bremen Eyalet Meclisi’ni ziyaret eden Balçova heyeti, Eyalet Meclisi oturumunu izledi. Mecliste selamlanan heyet, ardından Sosyal Demokrat Parti SPD ‘nin konuğu olarak Bremen’in Türkiye kökenli ve Bremen-İzmir derneği üyesi vekillerle bir araya geldi.
Yoğun tempo içerisinde heyeti ile birlikte temaslarını sürdürmeye devam eden Balçova Belediye Başkanı, Gröpelingen semtindeki yaşlılar için Vakif Köyü ziyaretleri ardından ZIS evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, Alman basınına Balçova’yı tanıtırken, Bremen’e geliş sebeplerini de anlattı.