9 FARKLI ÜLKE FESTİVALDE BULUŞTU

MEHMET ALİ TOPCU – ZAANDAM

Regenboog, De Brug ve Animo vakıflarının organizesini yaptığı 9 farklı ülkeden 23 kurumun katıldığı ve 3 gün süren Samen Saens Festivali’ni 25 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

GENİŞ KATILIMLI FESTİVAL

Zaandam Belediye Başkan Yardımcısı Rita Visscher, farklı kültürlerin bir arada buluşturulduğu Veldpark’ta olmaktan onur duyduğunu söyledi. Visscher, “Bu festivalde bulunmaktan son derece mutlu oldum. Özveri ile şehrimizde faaliyet gösteren kurumları tebrik ediyorum. Katılımcı ülkelerin çokluğu da ayrıca beni etkiledi. İleri ki yıllarda aynı birlikteliği arzuluyorum. Bu amaçla beyaz barış güvercinlerini gökyüzüne salıyorum..” şeklinde konuştu.

Organize heyetinden Murat Gönenç, bir yıl önce başladıkları organizasyona farklı kültürden insanları bir festival altında buluşturmak için bu programı yaptıklarını söyledi.

ÇOK YÖNLÜ ETKİNLİK

Zaandam Regenboog Vakfı Başkanı Yeliz Şahan, “3 gün süren Samen Saens festivale 25 vakıf ve 9 ülke ile birlikte yaptık. Yapılan bu güzel emeğin karşılığı olarak farklı kültürden insanları bir arada bulundurduk. Burada çok yönlü etkinlik yaptık. Koro yarışmaları, yemek yarışmaları yapıldı. her ülke kendini en iyi şekilde Samen Saens festivalinde tanıtma fırsatı buldu. Zaandam halkı ile kaynaşma günleri adı altında geziler ziyaretler ve kahvaltı günleri düzenliyoruz.” dedi.

ENTEGRASYON AĞIRLIKLI ÇALIŞMALAR

Animo Vakfı Başkanı Aycan Çalışkan, “Beraber yaşama adı altında bir tema oluşturduk. Çoğunluk itibari ile Hollandalılar burada yer aldılar. Artık Hollandalılar bizi kabullendiler. Bizde onları kabul ediyoruz. Bu festivalimizde aynı zamanda uyuma ve birlikte yaşama son derece katkı yaptığını belirtmek isteriz. Bu açıdan artık Samen Saens geleneksel hale geldi.” açıklamasında bulundu.

Organize komitesi üyeleri, üç gün süren Samen Saens festivalinde halk oyunları, korolar, yağlı güreş, yemek yarışması, balon yarışması, ebru-hat-seramik sergisi, göçün 50.yıl fotoğraf sergisi, futbol-voleybol turnuvası, güvercin güzellik yarışması, kermes malzemeleri, çocuklar için oyunların yanı sıra çeşitli etkinlik düzenlendiğini bu etkinlikleri seneye 2.Samen Saens festivalinde ikiye katlayacaklarını söylediler.