TÜRK DOSTU BAŞKAN YENİDEN ADAY

HANAU – Hanau’da 12 senedir belediye başkanlığı yapan Claus Kaminsky (SPD), 5 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerin de en güçlü adaylarından biri. Türklerle ve Müslümanlarla geliştirdiği iyi iletişimle tanınan Kaminsky, Hanau Belediye Başkanlığı’nda Post Gazetesi’nin bağlı olduğu i-Consult & Trade GmbH Genel Müdürü Fatih Kubilay ile görüştü. Hanau Belediyesi müfettişi ve aynı zamanda SPD İlçe Başkanı olan Alpay Emetli de görüşmede hazır bulundu.

120 ÜLKEDEN İNSAN YAŞIYOR
Hanau’nun 120 ülkeden insanın yaşadığı çok kültürlü bir şehir olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kaminsky, “Burada hepimiz barış ve huzur içerisindeyiz. Paris’teki terör saldırıları sonrasında, insanlar arasındaki iletişimin önemi bir kere daha anlaşıldı. Biz Hanaulular olarak, terörün dininin olmadığını düşünüyoruz. Her gruptan insan aşırılığa kaçabilir ancak biz bunlara hep birlikte tepki göstermeliyiz” dedi.

HANAU MASALLARIN ŞEHRİ
Görev süresi içerisinde yeni sinema, alışveriş merkezi, restoranlar, kafeler, yürüyüş parkurları gibi birçok yatırımın gerçekleştirildiğini ifade eden Kaminsky, “Bunların çoğu özel yatırımdı. İnsanlar Hanau’ya güvenerek yatırım yapıyorlar. Biz Rhein-Main’ın bir parçası olduğumuz için mutluyuz. Havalimanı gibi özelliklerden yararlanıyoruz ancak bizim kendimize ait bir kimliğimiz de var. Biz Grimm Kardeşler’in, masalların şehriyiz. Kendi profilimizi bu kimlik üzerine geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI
Görev süresi içerisinde her şeyi çok iyi yaptıklarını söyleyemeyeceğini dile getiren Kaminsky, “Ancak iyi yaptığımız işler, kötülerden çok daha fazlaydı. Yeni dönemde iyi işlerin oranının daha da artacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönemde anaokullarından itibaren fırsat eşitliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Bütün çocuklar, ailelerinin dininden, etnik kökeninden ve ekonomik durumundan bağımsız olarak eşit şartlara sahip olmalılar” ifadelerini kullandı.