GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Halil Uygun
Fransa’nın başkenti Paris’teki son terör saldırısında hayatını kaybeden Karamanlı Elif Doğan, Liege şehrinde toprağa verildi. Belçika’nın Walon kesiminde yer alan Almanya ve Hollanda sınırına yakın olan Liege şehrinin Robermont mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Elif Doğan’ın annesi Nuran Doğan ve babası Mustafa Kemal Doğan, akrabalarının yanı sıra sevenlerinin gözyaşları arasında terör kurbanı Elif Doğan son yolculuğunu uğurlandı. Cenaze namazı öncesi basına kapalı olarak bir anma programa düzenlendi. Türk vatandaşlarımızın yanı sıra diğer milletlere mensup insanların bir araya geldiği anma merasiminde duygulu anlar da yaşandı.

Polis koruması altında cenaze namazı
Kurban terörü Elif Doğan’ın ailesine başsağlığı merasimin ardında cenaze namazı kılındı. Polisin ellerinde silahla cenaze namazı alanında hazır bulunmazı ise dikkat çekti. Belçika medyasınındı ilgi gösterdiği cenaze namazında kadın ve erkekler aynı safta yer tuttu. Safta Müslüman olmayanların da yer alması ise gözden kaçmadı. Liege Büyükşehir Belediye Başkanı ve Federal Meclis Üyesi Willy Demeyere’nin yanı sıra Federal Meclis Üyesi Frederic Daerden, Herstal Belediye Encümeni Xavier Ganzales ve Walon Bölge Hükümeti Bakanı Rachid Madrane. Fransa Başkonsolosu ve T. C Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy da cenaze namazında ve anma merasiminde hazır bulundular.

Baba Mustafa Kemal Doğan’dan yetkililere teşekkürler mesajı
Liege Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda cenaze organizesi komite başkanı Mehmet Aydoğdu, bölgedeki Türk dernek başkanlarının yanı sıra 500 civarında sevenleri ve bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının katıldığı cenaze namazı ve anma programının iyi geçtiğini belirten Mehmet Aydoğdu, “Maalesef üzüntülüyüz. Genç yaşta Elif Doğan’ı kurban teröründe kaybettik. Terörün dini, dili olmadığı gibi insan olan asla terör eyleminde bulunamaz. Liege toplumu olarak açımız ve üzüntümüz büyük” dedi. Açılı baba Mustafa Kemal Doğan törende yaptığı konuşmada, “Ailemiz harap oldu. Zor zamanlarında bize yardım eden Türk ve Belçikalı yetkililere teşekkür ederiz. Bu destek acımızı hafifletiyor. Açımızı paylaşanlara teşekkür ediyoruz” dedi