HEMŞERİLER ŞOV YAPTI

Murat Pehlivan,
WESEL- Almanya’nın Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Duisburg Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği 20. Geleneksel Trabzonlular Gecesi’ne Avrupa’nın dört bir köşesinden katılan Karadenizliler, Wesel’i adeta inletti. Moderatörlüğünü Of’lu Ali’nin yaptığı gecede, Türkiye’den gelen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Belediye Meclis üyesi Mehmet Yeşilyurt’un yanı sıra Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, birçok Sivil Toplum Kurumu yöneticileri de Trabzonluları yalnız bırakmadı. Dernek Başkanı Cemalettin Küçük geceye katılan herkese tek tek teşekkür ederek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Küçük konuşmasında; “Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelerek, Trabzonluların birlik ve beraberliklerini gösterdiniz. Simdi sira yeni alınacak dernek binası yerinde sizlerden orası için de destek bekliyoruz. Bir Trabzonluya en iyi yerler layıktır ” dedi.

Trabzon Karadeniz’in incisi Maçka Trabzon’un İlçesi

Daha sonra kürsüye gelen Maçka Belediye Başkanı Koçhan, Trabzon Karadeniz’in incisi, Maçka Trabzon’un ilçesi sözleri ile başladığı konuşmasında, davetten duyduğu ve aralarında olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, “sizlerin Avrupa’daki birlik ve beraberliğiniz ile gurur duyuyorum” dedi.

Kars’lıyım ama Trabzon’u Sevemez miyim?

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ise, yaptığı konuşmada davetten duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Karslıyım ama Trabzon’u çok seviyorum. Kars’lı Trabzon’u sevemez mi? çıkışı salondaki Trabzonlulardan alkış aldı.

Horon Halkaları Salonu Sardı, kalpleri 61 kere çarptı

Karadenizli ses ve kemence sanatçıları sanatçıları Şükrü Güler, Anıl ve Azem ikilisi, Mehmet Tak, Serdar Bıyıklı, Hakan Yildirim, Muhammed Silik ve Sezer Küçük ile eğlenceli ve horonlu saatlerin ardından, Ünlü sanatçı Zeynep Başkan ve Sinan Yilmaz, söylediği birbirinden güzel parçalarla salondakileri adeta coşturdu. Ayrıca Derneğin kız horon ekibi ise birbirinden güzel horon motifleri ile salondan büyük alkış aldı. Geceye katılan Trabzonlular, giydikleri birbirinden ilginç sloganların yer aldığı Trabzon formaları ile horon eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.

Gecede giriş stantlarında, yörenin olmazsa olmazı taze ve kavrulmuş fındığın yanı sıra, Hasan Usta’nın dillere destan Künefe ‘si ve Beytullah Ala’nın kavrulmuş kestanesi ise gecede damak tadının bir başka güzelliği idi.