BU YATAK TAM 159 BİN EURO

İSA AKSOYLUKÖLN – Alanında dünyanın en büyüklerinden biri kabul edilen Uluslararası Mobilya Fuarı (IMM), 67′incı kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Köln kentinde düzenlenen mobilya ve ev dekorasyonu fuarına dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda şirket katılırken , Türkiye’den fuara 11 ‘ü grup 13 ‘ü bireysel 24 firma katılıyor. Yurtdışından yoğun bir talep ve tüm ürün gruplarında yeni başvurular ile karşılaşan organizatörler bu yıl fuara ilk kez katılacak ve uzun bir aradan sonra yeniden gelecek olan firmaların sayısındaki artışa dikkat çekiyorlar.
Mobilya sektörünün en kapsamlı fuarı olarak kabul edilen IMM’de, oturma gruplarından yatak odasına, mutfak çeşitlerinden gençlik odalarına kadar çok sayıda ürün sergileniyor.Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Uluslar arası Mobilya Fuarı IMM’ye yeni ürünler ve sektördeki yenilikler damgasını vurdu. Engelliler için özel tasarlanmış ev eşyaları,sıradışı mobiya ve aksesuarlar, teknolojiyle birleşen yatak odaları, ekolojik ve kompak ürünler gibi bir çok ürün görücüye çıktı.”

159 bin euro yatakta TÜRK imzası
Düzenlenen fuara İsviçre’den katılan Schlossatelıer Luxury Handmade Beds ” isimli Türk işadamına ait işletme dünya’nın en pahallı yatak satan 4 şirketinden biri olarak göze çarpıyor. Bünyelerinde 60 bin dolar 159 bin euroya kadar yatak üreten ve satan şirket fuarda gurur kaynağı vererek göz doldurmayı başardı.
Lüks katagorisinde hizmet verdiklerini belirten şirket sahibi Ferit Avcı Jager (34) günden güne büyümeye devam ettiklerini ve dünyanın en lüxs yataklarını dünyayay sattıklarını söyledi.
Avcı,”Çok başarılı olduk.Dünyada lüks yatak satanan ilk 4 şirket arasında bulunuyoruz. Dünya’nın en pahallı yatağını üretiyoruz.1981 yılında kurulan bir şirketi 2012 yılında biz satın aldık. 60 bin dolar üstü yataklar üretiyoruz. Aldığımız günden bugüne ürünlerimizi geliştirdik.Kişiye özel yataklar üretiyoruz. Müşterilerimiz arasında dünyaca ünlü tanınmış sanatçılar,siyasetçiler ve iş adamları bulunuyor. Onlar için farklı dizaynlarda yataklar üretiyoruz. Rusya’da ismini veremeyeceğim bir müşterimize bir tuşla açılabilen silah barındırabilecek bir yatak ürettik ve teslim ettik. Yakataklarımızda Yavru kaşmir keçilerinin gıdık bölgelerinden alınan yünler kullanıyor. Yataklar el ile yapılıyor. Sünger ve yapışkan kullanmıyoruz. İngiliz Kraliyet ailesi tarafından ödül almış yayları yataklarımızda kullanıyoruz ” dedi.
Almanya’da bir çok ünlü firmada ceo olarak çalışan Dr.Stefan Schwarzfischer’ide bünyelerine katan şirket dünyada lider olma yolunda ilerliyor.