TÜRK’MÜSÜN DEDİ ŞİŞLEDİ

Erdal AltuntaşHAMBURG – Merkez tren istasyonu Hauptbahnhof’da 18 Ağustos 2015’de işden çıkıp eve giderken, yoldan geçenlere saldırıp hakaret eden iki kişiyi uyardığı için boğazından şişlenerek ölümden dönen Nazım Kılıç’ın (38) mahkemesi başladı.
Yoldan geçen arabalara vuran ve orta parmak gösteren iki kişiyi uyarmaya kalkan Kılıç, iyilik yapmak isterken az daha canından oluyordu. Olay sonrası polis tarafından tutuklanarak gözaltına alınan Afgan zanlı Jawad A. (24) ilk kez mahkemeye çıkarak ifade verdi.

TÜRK MÜSÜN DİYE SORUNCA…
Zanlının ifadesinden sonra hakim ve savcılara olayı anlatan Kılıç, “Başkalarına ait arabalara ve insanlara zarar veren bu kişiyi Türke benzettiğim için sadece uyarmak için yanlarına gitmşitim. Onlara aynı ülkeden gelen bir kişi olarak Almanların ülkesinde onlara bu tür hareketler yaparak ülkemizi kötülememelerini isteyecektim. Yanlarına varıp Almanca (Türk müsün) diye sormamla birlikte bunlardan biri çok agresif hareketler yapmaya başladı. Afgan olduğunu söyleyip, bağırıp çağırmaya başladı ve üzerime yürüdü. Bende üstüme gelince geri gitmesini isteyerek ittim. O sırada belinden çıkardığı şişe benzer bir kesici aleti 2 metreden fırlatarak boğazıma sapladı. Şişi boğazımdan çıkarıp ordaki insanlardan birine verdiğim sırada, belinden demir tokalı kemerini çıkarıp arkadan kafama vurdu. Can havliyle bu şahsı yakalayarak yere düşürdüm ve yaklaşık 5 dakika yerde etkisiz hale getirerek polis gelinceye kadar bekledim” diye olayı detaylı bir şekilde anlattı.

TAYYİP-ERDOĞAN’IN BABASI MAHKEMEDE İFADE VERDİ
Olay anında ordan geçen İran asıllı Süleymani J. de şahit olarak mahkemeye çıktı ve “Ben ikisini de tanımam. Hala kimin hangi ülkeden olduğunu bilmiyorum” diyerek gördüğü olayları tercüman vasıtasıyla mahkeme heyetine anlattı. Kılıç’ın anlattıklarıyla örtüşen ifadeyi dinleyen hakim, bazı sorular da sordu. Mahkeme heyeti, olayın çok sayıda görgü şahidi olduğu ve hepsinin dinlendikten sonra Şubat sonlarına doğru kararı açıklayacaklarını söylediler. 5 saat süren mahkeme sonrası Nazım Kılıç’ın avukatı Erkan Özkan ise yaptığı açıklamada, “Afgan zanlı, şahitler dinlendikten sonra adam yaralama veya adam öldürmeye teşebbüs suçlarından biriyle yargılanacak. Hamburg’da ilticacı olan zanlının 4 ila 6 yıl arasında hapis cezası almasını bekliyoruz” dedi. Tayyip ve Erdoğan adında iki oğlu olduğunu söyleyen Kılıç, Ömrümde ilk kez mahkemeye çıktım. İyilik yapmak isterken canımdan olacaktım. Allah beni çocuklarıma bağışladı. Olaydan sonra tedavilerim devam ediyor. Kafamdaki yaralar iyileşmediği için hala işbaşı yapamadım. Psikolojik olarak da olay beni çok etkiledi” dedi.