TÜRKÇE KONUŞ BENİMLE

Mümin ŞenBADEN BADEN- Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği koordinasyonunda başlatılan ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ kampanyasının tanıtım, toplantı, ziyaret ve açılışları devam ediyor.
Baden-Baden Türk Okul Aile Birliği Derneği Başkanı Kemal Demirel ve eğitimci Şehri Kılıç, Karlsruhe Başkonsolosuğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’yı ziyaret etti.
Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Baden Baden’deki veli ve öğrencilerden gelen yoğun talep dilekçeleri üzerine; Başta Türkçe kursu olmak üzere, Almanca, Matematik derslerinin verileceği ücretsiz etüt merkezi ila bağlama, Osmanlı Türkçesi ve Türk pasta ve tatlı sanatı ve basketbol okulu alanlarında kurs açılması için süreci başlatacaklarını, özellikle okul destek etüt kurslarının Türk çocuklarının eğitimdeki başarılarını artırma hedeflerine büyük katkıları olacağını ifade etti.
Türkçe ve Osmanlı Türkçesi konusunda formasyonu bulunan uzman eğitimci Şehri Kılıç, Osmanlı Türkçesini yazma ve konuşmaya ilginin büyük olduğunu talebi karşılamaya çalışacaklarını söyledi.
Eğitim Ataşeliği’nin proaktif ve çok boyutlu çalışmalarından ötürü tüm veliler adına müteşekkir olduklarını söyleyen Baden Baden TOAB Başkanı Kemal Demirel, özellikle bağlama ve Osmanlı Türkçesi ila Basketbol Okulu kursunun çocuk, genç ve ev hanımları tarafından ısrarla istenildiğini, “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” isimli dil ve kültür kamanyasının Türk toplumu üzerinde terapi etkisi yapacağını söyledi. Gürkan Avcı, “Baden bölgesinde elimizdeki imkanları zorlayarak güzel yurdumuzun güzel insanlarına eğitim, dil ve kültür temalı her konuda destek, moral ve bilgi vermeye devam edeceğiz.” dedi.