BRÜKSEL’DEKİ PKK ÇADIRI YAKILDI

Halil UygunNATO, AB ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de, PKK terör örgütü yandaşları tarafından kurulan Nevruz ve PKK propaganda çadırı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakıldı. Sözde AB, bölücü terör örgütü PKK’ya terör listesine almasını karşılık PKK’nın eylemleri karşısında sessiz kalan yetkililer ikiyüzlü siyaset izlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’de salonda konuşmasını bile müsaade vermeyeceğini belirten Brüksel Büyükşehir Belediye Başkanı, bölücü terör örgütü PKK’nın istekleri karşısında adeta sessizliğe büründü.

Nevruz bahane amaç PKK propagandası
Nevruz bahane edilerek, PKK Avrupa uzantıları tarafından başkent NATO, AB ve Belçika’nın başkenti Brüksel Belediyesi’nden kuruluş izni alan PKK’lılara çadırı bir günlüğüne kaldıran ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Brüksel Zirve toplantısından sonra tekrar kurdurulan çadır 19 Mart-20 Mart gecesi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakıldı. Rue Belliard caddesi tarafından yakılan çadır önünde emniyet güçleri geniş güvenlik tedbirleri aldı. Belçika Polisi’nin yanı sıra PKK’lı militanların çadır etrafında güvenlik zinciri oluşturduğu dikkatlerden kaçmadı. Belçika’da ve Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından büyük tepki ile karşılanan ve Ankara ile İstanbul terör saldırılarından sonra PKK’ya Brüksel’de, hem de AB vadisinde bir Nevruz, bir PKK propaganda ile ‘Öcalan’a özgürlük’ çadırı kurma izni veren Belçika makamları şiddetle eleştirilmişti. Çadırda PKK terör örgütü lider Öcalan ve PKK bayraklarının yanı sıra posterlerinde asılı olduğu çadırın yakılması karşısında Belçikalı Türkler tarafından sevinçle karşılandı

Belçika’nın Türkiye’deki Büyükelçiliği, Brüksel’de PKK terör örgütü tarafından kurulan çadır nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrılarak bilgi alındı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Didier reynders’i telefonla da arayarak Brüksel’deki PKK terör örgütü çadırı hakkındaki müsaade verilmesinden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.