CAMİYE ÇİRKİN SALDIRI

Rıfat Pala
GERMERSHEİM – Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Germersheim şehrinde faaliyet gösteren DİTİB’e bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nin yeni inşa edeceği yeni ibadethanenin inşaat mahalline sanal alemde çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

 

ÇİRKİN FOTO-MONTAJ

Cami derneğinin yönetim kurulu tarafından verilen bir kararla yıllar öncesi açılan caminin yetersiz kalmasından dolayı yeni camii inşaatı geçtiğimiz günlerde yapılan törenle başlamıştı. Bunun akabinde aşırı sağcı Alternative für Deutschland (AfD ) adlı partinin sanal paylaşım sitesi Facebook sayfasında DİTİB Germersheim Cami’nin inşaat alanı ile dalga geçen, rezil bir foto-montajla çirkin saldırıda bulunuldu.

CAMİ YÖNETİMİNDEN TEPKİ

Olayı gazetemize değerlendiren DİTİB Mareşal Fevzi Çakmak Camii dernek başkanı Hayrettin Güneş, yapılan bu saldırıya büyük tepki göstererek şunları dile getirdi: “Rheinland-Pfalz bölgesinde gözle görülen nadir camilerden biri olan Mareşal Fevzi Çakmak Camii’ni çekemeyenler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Önce belediye yetkilileri, daha sonra da kimlikleri bilinmeyen kişiler tarafından olumsuz hareketlerle karşı karşıya kalmaktayız” şeklinde konuştu.