HALEP İÇİN KIYAMA

Ertan Pehlivan STUTTGART-
Suriye’nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar, İGMG İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatı  tarafından, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.
Baden Württemberg  Eyaletinin başkenti Stuttgart Marienplatz Meydanı’nda, çok sayıda Müslümanın katılımıyla “Halep için kıyama” sloganıyla düzenlenen gösteride, Suriye rejiminin sivil halka yaptığı saldırıların durdurulması istendi. “Halep yanıyor, insanlık ölüyor”, “Savaşı durdur”, “İnsanlık nerede” “Halep ile ele ele”, “Halep orada, acısı her yerde” yazan pankartların taşındığı gösteride, “Halep’i kurtarın”, “Çocuk ölümlerini durdurun” ve “Bu kadar diktatörlük yetti” sloganları atıldı.
Binlerce insanın katılığı gösteride; Türkiye, Suriye, bayrakları taşındı. İGMG Württemberg Bölge Başkanı Zeki Şeker, yaptığı konuşmada, Halep’te yaşananların kelimelerle açıklanamayacağını belirterek “Hepimiz şahit olduk ki Halep’te insanlık öldü.” dedi. Halep’teki insanların somut yardım ve desteğe ihtiyaç duyduğunu aktaran Zeki Şeker, Suriye’de bütün çatışmaların durdurulmasını, barış görüşmelerinin başlamasını, insani yardımların bölgeye engelsiz bir şekilde ulaştırılmasını, evsiz kalanlar için barınacak yerlerin inşa edilmesini ve uluslararası toplumun zor durumda bulunan insanlar için dayanışma göstermesini istedi.
Zeki Şeker, “BM, AB ve Uluslararası bütün güçler, bu sorumluluktan hiçbir zaman kurtulamayacaktır. Bu onların görevidir. Halep’te yaşananlar hepimiz için bir utanç lekesidir.” diye konuştu. Daha sonra, Halep’teki insanlar için İGMG Baden Württemberg Bölgesinin Şubelerinin İmam Hatipleri eşliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, önce Almanca arkadından Türkçe dua edildi. Gösterinin sonunda hep beraber hayatlarını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kılındıktan sonra, gösteri kardeşlik ve dostluk içerisinde olaysız son buldu.