MEVLİD KANDİLİ’NDE GÜLLER AÇTI

Sultan Reyhanî Dostluk Bağları adlı dernek tarafından organize edilen bir etkinlikte Peygamber Efendimizi temsil eden bin adet gül ve kitaplar dağıtıldı
 

Kâmil Yılmaz

LUDWİGSHAFEN – Peygamber Efendimizin kutlu doğum günü tüm İslam âleminde olduğu gibi Avrupa’da da coşkuyla kutlanıyor. Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde faaliyet gösteren Sultan Reyhanî Dostluk Bağları adlı dernek tarafından organize edilen etkinlikte, Peygamberimizi temsil eden bin adet gül ve beraberinde Peygamberimizi tanıtan kitap ve broşürler dağıtıldı. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan dernek yetkililerinden Abdülkerim Gökkaya; daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da Ludwigshafen’deki bölge esnafının da katkılarıyla Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandilinde bin adet gül dağıtarak, herkesi İslam’ın dost ve barış dini olduğunu anlatmak istediklerini söyledi.

KİTAP VE GÜL DAĞITILDI

Gökkaya, “14 Şubat’ta her sevgili kendisi sevgilisini unutmuyor, sevgili peygamberimizin de doğum gününü unutmasın istedik. Tüm insanlığa örnek olan iki Cihan Serverimiz Muhammed Mustafa’nın hayatını anlatan kitabını ve O’nun simgesi olan kırmızı gülleri dağıtarak insanlara hatırlatmak istedik” dedi.Abdülkerim Gökkaya, “Bölgemizden Ludwigshafen, Wiesloch, Heppenheim, Darmstadt, Hanau, Heilbronn’da Kutlu doğum münasebeti ile 5 binin üzerinde kitaplar ve bin tanede gül dağıtımı yapıldı. Ayrıca Almanya’nın genelinde yine 10 bin adet kitap dağıtımı yapıldı. Bütün bu etkinlikler Avrupa’nın çeşitli  ülkelerinde de bu hizmet Sultan Reyhani Dostluk Bağları’nın adı altında yapıldı” şeklinde konuştu.