OBERHAUSEN’DE ÇİRKİN SALDIRI

Ortada hiçbir şey yokken bir kişi tarafındansokak ortasında bıçaklanan Türk antrenör hastanede hayat mücadelesi veriyor

 

MURAT PEHLİVAN

OBERHASUEN – Almanya’nın Oberhausen şehrinde bir alışveriş merkezinden çıkan Şafakspor antrenörü Efkan Başar, akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen K.M.A. tarafından bıçaklandı. Başar, şimdi hastanenin yoğun bakım ünitesinde ölümle pençeleşiyor. Talihsiz sporcunun ağabeyleri Ercan, Özkan ve Özcan Başar ile eşi Sevda Başar, görgü şahitlerine göre, çevrede agresif olduğu söylenen zanlının, Efkan Başar’a bir anda küfür ederek sataştığını, onun da “Çek, git başımdan” dediğini söylediler. Alınan bilgiye göre saldırgan, aniden çıkardığı bıçakla Efkan Başar’ı kovalamaya başladı.

KALBİ İKİ DEFA DURDU

Zeminin ıslak olması sebebiyle yere düşen Başar, üzerine çıkan saldırgan tarafından defalarca bıçaklandı. Görgü şahidi Turgut S. aracının bagajından çıkardığı şemsiyenin sapını K.M.A’nın boğazına takarak, onu Başar’an uzaklaştırdı. Yoldan geçen yaşlı bir Alman kadın da, alışveriş arabasını saldırganın üzerine sürerek tekrar saldırmasını engelledi. Başar ailesi, Turgut S. ve adını bilmedikleri Alman kadına teşekkür ettiler. Efkan Başar’ın kalbinin iki defa durduğunu söyleyen Başar ailesi, acil tıbbi müdahale ile kalbinin tekrar atmaya başladığını kaydettiler.

DUALARIMIZ ONUNLA

M.K.A’nın olay yerinden ailesine telefon açıp, “Ben birini bıçakladım” dediğini bildiren aile, “Bu ifadeyi saldırganın kardeşi de doğruladı. Daha sonra bir yere çömelip polisi bekledi” bilgisini verdi. Oberhausen amatör liglerinde mücadele eden Şafakspor ile bir süre önce anlaşan Efkan Başar’ın, o gün yeni takımı ile ilk antrenmanına çıkacağı öğrenildi. Başar’ın tedavi gördüğü hastaneye giden Şafakspor yöneticilerinden Gürel Akkaya, “Efkan, ailesine, çocuklarına ve Beşiktaş’a çok düşkün. Güçlü bir kişiliğe sahip. Bu durumun üstesinden gelecektir inşallah. Onun için dua ediyoruz” diye konuştu.