Hipnozla sigara ve kilolara veda edin

Hipnoz yöntemiyle sigara bıraktırma ve Kilo verme uzmanı Gülten Açıkgöz: “Bahaneyi değil, başarıyı seviyorum”

HAMBURG – Harburg ‘da uzun yıllar sürücü Kursu işletmecisi olan Gülten Açıkgöz, “Mesleğimden dolayı, öğrencilerin sınav korkularını yenebilmeleri için etkili bir şey aradım ve hipnozu buldum. Bunu 3 senedir profesyonelce yapıyorum, ama tavsiyeler ve inanılmaz. İlgiden bürodaki işimden daha fazla bu işime zaman ayırmak zorunda kaldım. İnsanlara da yardım edebilmek beni mutlu ettiği için bu dalda bağımsız bir şekilde işimi kurdum” diyor.
Yeni açtığı büroda ilk seminerini “sigarayı bırakma” adıyla toplu olarak veren Gülten Coaching, Sigara bırakma yöntemlerinin örneklerle anlatıldığı seminere katılanlar çok etkilendiklerini belirttiler. Türkçe olan bu seminere ilgi çok büyüktü. Son yıllarda insanlarımızın en büyük sorunlarının başında stresli yaşam gelirken, kanser ve kalp krizi vakaları artıyor. Kilo ve ailevi sorunlar çoğalıyor. İnsanların bir kısmı bunalıp strese girdikçe de kendilerini sigara ve içki gibi kötü alışkanlıklara veriyorlar. Vatandaşımızın stresini ve sıkıntısını azaltmak için, biz de önce bu seminere katıldık ve sonra da Gülten Hanım’a sorularımızı sıraladık.
-Son yıllarda insanların ehliyet sahibi olmaları için yöneticilik yapıyordun. O işin devam ediyor ama hipnoz ile tedavi yöntemine başlamak nerden aklına geldi?
Ehliyet okulunda sınav korkusu olanların bu korkularını yenmelerini sağladım. Bu gibi sebepler beni bu işe itti. İşimin yanı sıra özel kurslara katılarak bunun eğitimini aldım. Diplomalı ve konuya hakim biri olarak şimdi de insanlara yararlı olmaya çalışıyorum. Bu işi yapmamın sebebi yoğun ilgi. İki işi bir arada yapmak zor ve bunu severek yaptığım için bu işi seçtim. Öğrencilerim hala yoğun bir şekilde geldikleri için hem işimi çok severek yapıyorum hem de, hala öğrencilerimi görebiliyorum. Buda beni çok mutlu ediyor. Öncelikle mesleğimi severek yapıyor ve zevk alıyorum. Bu işteki asıl amacım insanlara yararlı olabilmektir.

– Hangi konularda insanları bilgilendiriyorsun?
3 yıldır uyguladığım hipnoz yönetimiyle;

1-Sigarayı bırakma
2-Kilolardan kurtulma
3-Ailevi sorunlarda çözüm
4-Korkuyu yenme
5-Uyku problemlerini çözme
6-Fobileri yok etme
gibi insanların problemlerinde yardımcı oluyorum. İnsanlar, problemin nerden geldiklerini bilmedikleri için sorunlarını çözemiyorlar maalesef. Bunu konuşarak, güven sağlayarak, kolayca çözebiliyoruz. İnsanlar düşüncelerinin içinde yaşarlar ve üzüntüleri ve gelecek kaygılarından hastalanırlar. Çok yoğun sayıda, iş hayatından, popüler olanlar da yardım alma ihtiyacında bulunuyorlar.
-Hipnoz ile nasıl tedavi ediliyor insan ?
Hipnoz farklı bir bilinçaltı demek. Bilinçaltı hayatımızı etkilediği için, beynimizde bilincin olmadığı için bilinçaltına tam erişemeyiz. Hipnoz sayesinde bilinçaltına erişebiliyor ve sorunu çözebiliyoruz. Hipnoz çok güçlü bir yöntem, bunu ilk seansda hemen fark ediyor kişi.

-Bunu biraz açıklarmısın?

Ben bir terapistim. Bilmediğimiz bir sorunu çözemeyiz. Sorunlarının nerden geldiğini, neden böyle hisettiğimizi bazen bilmiyoruz. Çoğunlukla karşımızdaki insanları yada yaşadığımız koşulları sebeb biliriz. Ama sorunumuzun çözümü burda değil, yani koşullar veya kişiler değiştiği zaman sorunumuz çözülmüyor, aksine başka sorun bizi bir zaman sonra mutsuz edebilir. Asıl sorunumuzun çözümü bizde yatıyor. Biz mutlu olabilmemiz için, önce kendimize saygı ve sevgi vereceğiz. Bunu sigarayla, alkolle, kendimizi üzerek, yardım almayarak malesef yapmıyoruz.

– Hipnoz ile insan, sigarayı nasıl bırakır veya kilolarından nasıl kurtulabilir ki!

Problem her zaman kilo veya sigara değildir. Bilinçaltındaki problemler, sigara bağımlılığı veya kilo alma problemleri yapıyor. Zihinsel ve bilinçaltı kayıtlarımızda gerekli değişim gerçekleştiremediğimiz sürece kilo verme yada sigarayı bırakma süreci zorlaştırır ve en önemlisi de verilen kilolar yada bırakılan sigara bir süre sonra tekrar geri alınır. Bilinçaltımızda yemek ile ilişkilendirilmiş olan bazı duygularımız aynı şekilde sigarayla ilişkilendirilmiş olan duygularımızı değiştirmemiz şarttır. Kilolarımızdan ve sigaradan etkin bir şekilde kurtulmak için bilinçaltımızdaki yaşam senaryomuzu değiştirmeliyiz. Hipnozla kilo veya sigarayı bırkmak mümkündür. Yani fazla kiloyu yağ aldırmakla veremezsiniz. Sigarayı, zararlarını anlatarak bıraktıramazsınız. İçenler bunun zararını benden daha iyi biliyor. Ben hipnoz yöntemiyle bunu kafalarından atmalarını sağlıyorum. Bunun için de önce kişinin istemesi lazım.

-Seminerinizi dinledik. Çok başarılı ve etkileyici bir anlatım tarzınız vardı. Sizce katılanlardaki sonuç nasıl olabilir?

Teşekür ederim, çok severek yapıyorum işimi. Sadece bir arkadaşımız bırakasa bile bu benim için bir başarıdır. Herkesin kararına saygı duyuyorum. Ben onların kararlarının sorumluluğunu taşımıyorum. Bir doktor ilaç verir ama bunu kullanmazsanız, iyileşemezsiniz. Bu doktorun suçu değil. Evlilikte sorunlar genelikle beklentirlerden gelir. Kendimizde eksik olanı daima karşı tarafdan bekleriz. Hipnozla bunların da kolaylıkla çözümünü buluyoruz. Çünki sende olmayan bir şeyin beklentisini hissedemezsin. İçimizde yatan bu huzursuzluk veren duyguyu herhangi bir nedenden dolayı bastırıp karşıdan bekliyoruz. Bu da çevredemizdeki insanlarla huzurlu olmamızı engelliyor.

-İşinizdeki başarınızı neye borçlusunuz?

Bana destek veren tüm sevdiklerime borçluyum. Ben başarıyı çok seviyorum, bu bende inanılmaz hırs yapıyor. Bu işi yapabilmek için insanları çok iyi anlama yeteneğine sahip olmanız lazım. Bunuda bana iyi gelmeyen insanlara borçluyum. Yani aramızda bir ahenksizlik yaşadığım arkadaşlara borçluyum. Onların sayesinde tecrübe sahibi oldum ve iş alanında dolu insanlarla çalışmayı ve dolu işleri yapmayı öğrendim.

-Seminerler sadece Hamburg’da mı olacak?

Şuan Almanya’da planladığımız, Bremen, Hannover, Berlin, Münih gibi yerlerde seminerler vereceğiz. Tarihlerini çok kısa zamanda internet sayafmızdan görebilirsiniz. Gerçekten çok talep var ve herkese çok teşekür ediyorum. Seneye yine Dubai’de ve İsviçre’de seminerimiz olacak. İleride ilgili arkadaşlara Hipnozu kendileri de öğrenmeleri için seminerlerimiz olacak. İlgilenen arkadaşlarımız sayfamızdan bu bilgileri alabilirler.

-Bugünkü seminerinize dönecek olursak, sigaranın zararlarını dinleyenler arasında sizce kaç kişi sigarayı bırakabilir?

Ben 20 sene günde 1,5 paket sigara içtim. Tüm günümü sigarayla geçirirdim. Ailemden çok sigarama vakit ayırdım. Günün her dakikasını onunla geçirdim. Ve sigarayı bırakan bir kişi olarak seminere katılanlara sigaranın zararlarını anlatmadım. Ciğerlerin karardığı resimleri de göstermedim. Bunları zaten hepsi biliyor. Onlara sigara içmenin bir tercih olmadığını, alışkanlık değil, bağımlılık olduğunu anlattım. İsterim herkez bıraksın, ben bıraktıktan sonra yaşamaya başladım, tad aldım. Ama dediğim gibi herkesin kararına saygı duyuyorum. Seminerimi çok beğenmeleri beni nekadar sevindirse de, söylediklerimi uygularsalar daha çok mutlu olurum. Bu amaçla seminerler veriyorum.

Hipnoz nedir?

Bu terapinin uygulanması için ihtiyaç sahibinin terapiye istekli olması, başarılı sonuçlar alınmasının en önemli adımlardan birisi olduğuna dikkat çeken Gülten Açıkgöz, “Hipnoz, uyku ile uyanıklık arası, yapay uyku halidir. Hipnoz tıbbın her alanında tedavi, tedaviye destek, tedavi öncesi ve sonrasında, tedavinin devamlılığının sağlanması aşamalarında her hangi bir yan etki olmaksızın kullanılan bilimsel bir yöntemdir” dedi.  Gülten Coaching seminerinde hipnoz ile sigarayı bırakan Şenol ve Sevgi Çetinbaş çifti, sigarayı nasıl bıraktıklarını anlattı:  “Biz 2 yıl önce Gülten Hanım sayesinde hipnoz yöntemiyle sigarayı bıraktık. 2 yılda maddi ve manevi olarak çok rahatladık. Herkese Sigarayı bırakmalarını tavsiye ederiz” ifadelerinde bulundular.

 

Sigarayı Bırakma için Seminer Tarihleri:

04.11.2017-Cumartesi
Saat 18.00’de (Türkçe)

 18.11.2017-Samstag
18.00 Uhr (Deutsch)

 

Harburger Ring 8-10
21073 Hamburg
Bilgi Hattı: 040-64 83 40 58
info@guelten-coaching.de
www.guelten-coaching.de