Eşler birbirine destek olmalı

HAMBURG Türk Kültür Merkezi (HTKM), son dönemlerde sıkça gündeme gelen aile bireyleri arasındaki iletişim bozukluğu ve çocukların teknolojiye bağımlı hale gelmesini konu alan bir toplantı düzenledi. “Toplumun yapı taşı olan ailenin ve aile bireylerinin birbirleri ile iletişim yolları, çocuk bakış açısı ve çocuk psikolojisi” ana başlıkları altındaki eğitim seminerine konuşmacı olarak TRT Diyanet’te program yapan Aile Danışmanı Saliha Erdim katıldı.

“HATAYI BİLGİYLE ÖRTELİM”
Konuşmasında, insanların hata yapmaktan korkmaması gerektiğinin altını çizen Saliha Erdim, “Biz insanız. Unutmak, yanılmak, yanlış yapmak bizim içindir. Rabbimize karşı eksikliklerimiz oluyor da birbirimize karşı nasıl olmasın? O yüzden kendimize hata yapma payı bırakalım. Bunu da bilgiyle en aza indirelim” dedi. Çocuklara şartsız bir sevgi sunmanın yollarını da anlatan Erdim, “Çocuklarımıza onları sevmek için şart koşuyoruz. Çocuklar var olduğu için sevilmeye ihtiyaç hissediyor. Dersleri ve edindikleri beceriler ne olursa olsun, var oldukları için sevilmek istiyorlar. Çocuk şartsız olarak sevildiğini hissettiği zaman aranızda güçlü bir bağ oluşuyor. Kuralları hayata oturtmak için sevgiyi kaçırıyoruz” diye konuştu ve eşlerin birbirlerine destek olması konusunda örnekler verdi.

Ailelerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan HTKM Başkanı Şahin Almaoğlu ise “Türk milleti uzun tarihi boyunca, değişik coğrafyalarda ve değişik dönemlerde farklı sosyal yapılar içinde gözükse de, Türk aile yapısı, aile kavramını, özelliklerini günümüze kadar koruyabilmiştir. Geleneksel geniş aile yapısı zamanla çekirdek aileye dönüşmüş olsa da,  aileye bağlılık, sevgi ve saygı unsurları, diğer toplumlar göz önünde tutulduğunda önemini hala koruyan bir yapı göstermektedir” dedi. Yapılan seminer sonunda HTKM yönetimi, katılımcılara teşekkürlerini iletirken, dernek binasında yapılan hizmetlere kısaca değinildi.