Türk toplumu endişeyle izliyor

Almanya’da koalisyon görüşmelerinde müzakere edilen konular Türk toplumunu hayal kırıklığına uğratıyor

 

Almanya Türk Toplumu (TGD), Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasında sürdürülen koalisyon pazarlıklarını endişeyle izlediğini açıkladı.  TGD Esgenel Baskanı Gökay Sofuoğlu, “Koalisyon pazarlıkları yapan partiler arasında ‘Almanya’ya kim daha az insan gelmesine izin verecek’ diye yarış yapılıyor” dedi ve bu tartışma ile uyum ve çok kültürlülük anlayışının geriye gittiğini söyledi. Sofuoğlu, dört partiden oluşan koalisyon adaylarına seslenerek, göç ve uyumun ele alınacağı pazarlıklar sırasında konu hakkında uzmanların görüşlerini dinlemelerini istedi.
Koalisyon adayları özellikle göç ve uyum konusunda birbirlerine uzak fikirleri temsil ediyor. Örneğin Yeşiller Partisi sınırlı sığınma statüsü verilen sığınmacıların aile birleşiminden yeniden faydalanmasını istiyor. Birlik Partileri ise, Almanya’ya sığınmacı alımını yıllık 2 binle sınırlandırmaya çabalıyor.
Öte yandan Almanya’da yapılan bir araştırma, halkın yüzde 45’inin kurulması planlanan yeni koalisyon hükümetini istemediğini ortaya koydu. Ekim ayı basında yapılan araştırmada ankete katılanların yüzde 57’si, “Jamaika Koalisyonu kurulmasını destekliyorum” açıklamasında bulunmuştu.