UETD Bremen ‘Hemelingen’ şubesini açtı

Gülsüm Tan- Hasan Akdoğan  BREMEN

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Bölge teşkilatı, Nordenham ve Blumenthal’den sonra Hemelingen şubesini açtı. Genel kurul ve açılışın birlikte  yapıldığı törende,  UETD Genel Sekreteri Bülent Bilgi ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydın ile birlikte Bremen Bölge Başkanı Burak Çaylı, şube başkanları, kadın kolları ve çok sayıda dernek üyeleri yer aldı. Şükrü Çetinkaya hocanın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çaylı, 2014 yılında UETD Bremen bölge başkanlığı görevini devraldığından buyana ekibiyle birlikte seçim ve sosyal faaliyetler doğrultusunda durmaksızın çalıştıklarını belirtirken, bölgelerde bu faaliyetlere katılımların uzak mesafelerden dolayı  düşüklüğünü tespit ettiklerini ve bu nedenle geçtiğimiz yıldan itibaren şubeleşme çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

“Amacımız geldiğimiz ve bulunduğumuz ülkeye hizmet etmektir”
UETD Genel Sekreteri Bülent Bilgi selamlama konuşmasında, 2004 yılında Köln’de  kurulan UETD’yi tanıtarak, kuruluşun misyon ve vizyonu hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Türklerin artık Avrupa’da gurbetçi değil Avrupalı Türk Toplumu olduklarına dikkat çeken Bilgi, “Hedeflerimiz içinde geldiğimiz ülkeye yönelik olduğu gibi bulunduğumuz ülkeye de çalışmalarımızla değer katmaktır. Bizler, iki kanatlı bir kuş misali hareket etmemiz gerekiyor. Tek kanatlı uçulmaz çünkü” dedi. Muhafazakar kesimin geçmişte sosyal hayatını sadece camiler üzerinden şekillendirdiğini söyleyen Bilgi, “Bu önemli ve gerekliydi. Dedelerimiz ve babalarımızın burada attığı sağlam temelin üstünde çok yönlü çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” diyerek, açılan yeni şubeye başarı diledi.
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydın, UETD merkezin selamlarını da ilettiği konuşmasında, “Bugün çok güzel bir sebepten dolayı buradayız. Bremen, en çalışkan bölgemizden biridir. Dolayısıyla biz bölgemize, bölgemizde sizlere hizmet edecektir” dedi.

-Yeni yönetim belirlendi
UETD Bremen’den  Enes Kalkan’ın sunduğu program, Süleyman Poyraz başkanlığında Fazıl Demirel ve Faruk Tıraş’ın yer aldığı Divan Heyeti yönetiminde gidilen seçimde, Emin Çiftçibaşı başkanlığında 15 kişiden oluşan UETD Hemelingen şubesi  Yönetim Kurulu büyük oy çoğunluğu ile belirlendi. Bölgede özverili çalışmalarıyla bilinen Çiftçibaşı, konuşma yaparak kendisine verilen desteğe teşekkür ederken, hizmetlerini arttırarak sürdüreceğini söyledi. Daha sonra başkan Çaylı’nın tuttuğu UETD Hemelingen şubesinin açılış kurdelesi, UETD  Genel Sekreteri Bülent Bilgi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydın ile birlikte Süleyman Poyraz ve Emin Çiftçibaşı tarafından kesilerek, mekanın hayırlı olması dilendi. Şube, Osterholz bölgesiyle birlikte faaliyetlerini sürdürecek. İlgi gören program, ikramlar eşliğinde devam etti.