MÜSİAD Hessen BULUŞTURUYOR

E.Yusuf Türköz
OFFENBACH- Dünyanın en büyük fuar organizasyonları yapan Frankfurt Messe kadar büyük olmasa da Almanya’da hatta dünyada Türk kökenli iş adamlarının ilk defa düzenleyeceği inşaat ve emlak fuarı 21-22 Nisan tarihlerinde Hessen eyaletine bağlı Offenbach’ta yapılacak. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilecek fuarın basın toplantısına T.C. Frankfurt Ticaret Ataşesi  Tansu Günendi, MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ve yöneticileri, DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan,  HUB Başkanı İhsan Güler, DTGB Başkanı Şahin Akgöz, İGMG Hessen’den Halil Kale, mühendis Sedat Okutan, Demir Grup yetkilileri, STK temsilcileri ve yazılı – görsel basın mensupları katıldı.

YAPTIĞIMIZ İŞLER, DÜNYA İLE ENTEGRE OLDUĞUMUZUN İSPATIDIR
İnşaat ve emlak fuarı için düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan T.C. Frankfurt Ticaret Ataşesi Tansu Günendi, “Yabancı yatırımcılar yoğun bir şekilde Türkiye’ye yatırım yaparken, Almanya’da da  Türk kökenli iş adamlarımız boş durmuyor. Yalnızca 2017 yılında Türkiye’ye 10.8 milyar Dolar’lık yabancıların yatırımları söz konusu iken, Türk iş adamlarımızın 31 milyar Dolar’ın üzerinde yurt dışında yatırımları gerçekleşti. Almanya’da, 100 binin üzerinde Türk sermayeli şirketin yıllık 55 milyar ciro ile 500 binden fazla Alman vatandaşına ya da Avrupa Birliği vatandaşına iş imkanı sağladığını görüyoruz” dedi. Almanya’da Türk mütahitlerinin 356 milyar dolarlık iş aldığını ifade eden Ticaret Ataşesi  Tansu Günendi, “MÜSİAD’nin düzenleyeceği fuarı, iş adamlarımızın başarılarının yansıması olarak görebiliriz. Türk iş adamlarımız, Almanya başta olmak üzere kendi aralarında iş yapma kültürünü çok ileri safhalara taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu zamana kadar 104 ülke ile yatırım teşviklerinin karşılıklı korunma anlaşmasında hala sekseni yürürlüktedir. Türkiye’nin 21 serbest ticaret anlaşması vardır. Bu istatistikler bize aynı zamanda dünya ile entegre olduğumuzu ispatlıyor. Düzenlenecek fuarın anavatanımıza ve yaşadığımız ülke değerlerine artı değer olarak geri dönüşümlerin olacağına inanıyorum. Fuara Türk kökenli vatandaşlarımızın mutlaka destek vermesini bekliyorum” dedi.

SEKTÖRÜN GELECEĞİ HAKKINDA FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ
Karşılıklı iş yapmak, ürün ve hizmet pazarlamak amacıyla inşaat, emlak fuarı düzenlediklerini belirten MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın, “Hessen bölgesinde ben fuara katılıyorum cesaretini gösterenler Offenbach’da bir araya gelecek. Karşılıklı alış verişte bulunacak olan iş adamları aynı zamanda dünyaya mesaj verme fırsatını yakalayacak. Ticari ilişkilerimizin güçlendiği dönemde, fuar vesilesiyle ilişkilerimiz ivme kazanacaktır. Böylelikle fuar kültürünü oluşturacağız. Hessen’de düzenlenecek fuar olmasına rağmen Türkiye’de 30 yılı aşkındır inşaat sektöründe kendini kanıtlamış, binlerce insana yaşam alanları oluşturmuş Demir Grup gibi büyük firmalarımızın da iştirak edecek olması bizim için gurur vesilesidir” dedi. Almanya’nın fuarlar alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken başkan Musa Aydın, “Almanya’da iş dünyasının temsilcileri olarak, yaptığımız projelerle kendimizi kanıtlamış durumdayız. Fuar kültürünün oluşması yönünde ve daha profesyonel işler yapmak amacı ile dünyada ilk defa fuar düzenlemek MÜSİAD olarak bize nasip oldu. Profesyonel fuar alanı olan Offenbach’da hedefimiz 2500 metrekare alanda 109 stand ile 5 bin ziyaretçiyi hedefliyoruz. T.C. Frankfurt Başkansolosu Burak Karartı ve Ticaret Ataşesi Tansu Günendi, Alman siyasilerin ve iş adamlarının da olacağı konuşma ile fuar açılışını yapacağız. En etkin olduğumuz emlak ve inşaat alanında Türk şirketlerinin hızla büyüdüğünü söyleyebiliriz. Almanya’da Türkler dönerci, marketçi imajını yaptığımız yatırım ve katma değerlerle aştığımıza inanıyorum. Almanya’da yaptığımız inşaatlara 5 sene garanti veriyoruz. Bu nedenle Türklerin yapmış olduğu kaliteli hizmetlerle piyasada yer edinmiş durumdayız. Almanya’da ve Türkiye’de ekonominin lokomotifi inşaat alanıdır. Bu nedenle yaptığımız işlerde kalıcı olmak zorundayız” dedi. İnşaata bağlı birçok yan kolların olduğunu belirten Aydın, “İnşaat yapanlar, satanlar, mimarlık büroları, finans sağlayanlar, bankalar, fonlar, arsa ve proje geliştirenler, danışmanlık hizmeti verenler, inşaat sektörüne yatırım yapmak isteyenler, inşaat malzemesi üretenler, inşaat temizliği yapanlar ve uygulamacılar kendilerini temsil etme imkanını yakalayacak firmalardır” dedi. Hedeflerinin yıllarca fuar düzenlemek olduğuna değinen Musa Aydın, “İnşaat sektörünün tüm bileşenleri ile fuara katılarak sektörün geleceği hakkında bir fotoğraf çekeceğiz” dedi.