ARBEİTER!

Hani bunlar ‘Arbeiter’ di?
senenin başından bugüne, yani 4 ay içerisinde 38 Camiimiz kundaklandı. Almanya’nın tarifine göre ‘Kurdische arbeiter partei’ yapmış! Diyelim ki ‘arbeiter partei ve Kürt’! Arbeiter dediğimiz, ekmeğinin, işçiliğin ve işçilerin haklarının savunucusu olur! Bu ‘Arbeiter’ler’ Camii kundaklarken, Camii’de hangi hakları arıyorlar? Dünya tarihinde birçok işçi partileri vardı. Saldırı veya protestoları genellikle hükümetlere ve devlet iradelerine yönelik olmuştur. İbadethanelere saldıran tek işçi partisi bunlar. Haaa doğru bir de ‘Kurdisch’ ya? Diyelim ki Kürtlerin hakkını arıyor…? Bir Camiyi kundaklayarak, hangi hakları almaya çalışıyorlar? Kaldı ki, benim sayısız Kürt arkadaşım var. İçerisinde bir tane bile Müslüman olmayan yok! Ve öyle böyle değil, tüm şartları gereğince yerine getirmeye gayret eden Müslümanlar. Bu insanların canını alırsınız ancak camiye yönelik bir kibrit bile yaktıramazsınız. Almanya’yı yönetenler, size soruyorum; “Savunduğunuz bu caniler nasıl ‘Arbeiter’ veya nasıl ‘Kurdisch’ oluyor?”

Tabii bu durumda; “Bu arbeiterlerin parti başkanları kim?”
Hani Başkanları ile görüşsek te, şu camileri kundaklamasalar?
Hatta, bazen size ve Alman polisine saldırmayı da bıraksalar…?
Var ise bir Başkanları? Acaba nerededir? Bize bir adres verseniz?
Şimdi bana İmralı demeyin…!
İmralıdaki önceki başkandı! Yeni başkanları kim?
Siz onların adreslerini verin. Özellikle söylüyorum ‘onların adresleri’!

Diğer taraftan, Amerika bir “İŞÇİ PARTİSİNE” isçilerin haklarını savunmaları için 5 bin Tır silah gönderiyor? Sadece isçilerin haklarını savunsunlar diye?
Ne kadar sosyal ve demokratik?
Sizce tam bir komedi değil mi, Sayın yetkililer?

Şimdi Kürt kardeşlerime soruyorum; “Alman medyasının hergün attığı bu algı manşetlerine cevaben, bir Kürt STK’sı çıkıpta, “Bir Kürt’ün Camiyi veya herhangi bir ibadethaneyi kundaklaması mümkün değildir! Ve de olamaz…! Bunu yapan Kürt olamaz” demiyor…?
Acaba neden?
Bu soru üzerine 3 tane Kürt kardeşimle sohbet ettim. Cevapları şöyle;
“İnsanlarımız korkuyor” ve devamında “Almanya’da bulunan KÜRT STK’larının bir çoğu Kürtleri savunmuyor!”

En ilginç cevap ise;
“Kundaklamaları PKK mı yaptı acaba?”

Evet Almanya, Avrupa ve Amerika, işte size bir “Kurdische Arbeiter”  gerçeği!

İNANCI, IRKI, İDEOLOJİSİ VE YAŞAM BİÇİMİ NE OLURSA OLSUN…?
CAMİİ VEYA KİLİSE..? HERHANGİ BİR İBADETHANEYE SALDIRABİLİYOR VEYA DESTEKLİYORSA, YERYÜZÜNDE NE BİR İŞÇİNİN, NE BİR IRKIN VE NE DE HERHANGİ BİR CANLININ SAVUNUCUSU OLAMAZ!
YAZIKLAR OLSUN DİYORUM!