Efsaneler maçında Türkiye sevindi :4-3

SunExpress tarafından düzenlenen Türkiye Almanya Arasındaki Efsaneler Futbol Maçını Türkiye 4-3 skorla kazandı.

 

Fatih Koca

WIESBADEN- Türk ve Alman milli takımlarının efsane futbolcuları bu kez Türk Alman dostluğu için karşı karşıya geldi. Efsaneler maçında Türkiye galip olurken, skor tabelaya Türkiye 4- Almanya 3 olarak yansıdı.  Karşılaşmanın galibi Türk Efsanelerinin takım kaptanları Bülent Korkmaz ve Rüştü Reçber, SunExpress Dostluk Kupası’nı Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich eilnden aldılar.

Wiesbaden Brita Arena’da çoğunluğu Türklerden oluşan 4 bin 615 biletli 5 bine yakın seyircinin izlediği , Almanya ve Türkiye Milli Takımlarının efsanelerini karşı karşıya getiren maç nefesleri kesti. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in ana sponsorluğunda organize edilen karşılaşmayı Türkiye 4-3 kazanarak sahada olduğu kadar tribünlerdeki ay-yıldızlı bayrağımızın renklerinin hakim olduğu güzel görüntüler eşliğinde dikkat çeken bir skorla sahadan ayrıldı.

Wiesbaden’de 7 gol

Türk futboluna damga vuran isimlerin yer aldığı ve Teknik Direktörlüğünü  Erdal Keser’in yaptığı karşılaşmada Türkiye efsaneleri karmasının golleri Ahmet Dursun (2), Hamit Altıntop ve Metin Tümer’den geldi . Teknik Direktörlüğünü Otto Rehhagel’in üstlendiği Almanya’nın gollerini ise Fredi Bobic  ve Mario Basler(2) kaydetti. Elde edilen gelirin yardım kuruluşuna hibe edileceği karşılaşmada tribünlerde de bir çok futbolsever maçı soluksuz takip etti. Türk taraftarların maç boyunca  ,” Türkiye, Türkiye ” sesleri Arenayı adeta inletti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Almanya 9. dakikada Fredi Bobic ile 1-0 öne geçti. 10 dakika sonra Metin Tümer skoru eşitleyerek sonucu 1-1′ taşıdı. 24. dakikada Serhat Akın’ın pasında Hamit Altıntop topu filelere yollayıp Türkiye’yi 2-1’lik skorla öne geçirdi. Almanya Mario Basler’in 27. dakikada kaydettiği golle beraberliği sağlayıp  ilk yarının skorunu 2-2 olarak belirledi. 31. dakikada bir şutu direkten dönen Ahmet Dursun 68. dakikada bu kez plase bir vuruşla topu filelere yollayıp Türkiye’yi 3-2 öne geçirdi. Üç dakika sonra millilerimiz bu kez Tümer Metin’den gelen golle skoru 4-2 yapıp farkı ikiye yükseltti. Maçın skorunu belirleyen gol 86.dakikada Mario Basler, kendisinin ikinci Almanya’nın üçüncü ve son golünü kaydetti. Karşılaşmayı 4-3 galip kapayan Türkiye Efsaneleri’in takım kaptanları Bülent Korkmaz ve Rüştü Reçber’e SunExpress Dostluk Kupası’nı Wiesbaden Belediye Başkanı  Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich tarafından takdim etti.

Goller: 1:0 Fredi Bobic (9.dk ), 1:1 Tümer Metin (19.dk ), 1:2 Hamit Altıntop  (24. dk) 2:2 Mario Basler (27.dk ), 2:3 Ahmet Dursun (68.dk), 2:4 Tümer Metin (71.dk), 3:4 Mario Basler (86.dk). Almanya- Türkiye :3:4 (2-2)

Almanya:Perry Bräutigam( Timo Hildebrand),  Ingo Hertzsch, Marco Reich, Maurizio Gaudino, Jörg Albertz, Dariuz Wosz, Marko Rehmer, Alexander Zickler, Andreas Hinkel, Patrick Owomoyela, , David Odonkor, Fabian Ernst, Kevin Kuranyi, Oliver Neuville, Mario Basler, Fredi Bobic

Türkiye: Rüştü Reçber( Hayrettin Demirbaş),  Bülent Korkmaz, Tümer Metin, Ayhan Akman, Serhat Akın, Ergün Penbe, Hakan Ünsal, Ömer Erdoğan, Emre Aşık, Mert Korkmaz, Ali Güneş, Hamit Altıntop, Nihat Kahveci, Ahmet Dursun, Yıldıray Baştürk,  Faruh Ataly

Özen, “Dostluk kazandı”

SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Alper Özen, maç sonunda yaptığı açıklamada SunExpress’in 30 yıldır Türkiye ile Almanya’yı birbirine bağladığını  iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, ” SunExpress, sorumluluğunun gereği, her zaman olduğu gibi  Türkiye ile Almanya arasında ilişkilerin güçlenmesi için elinden geleni yapıyor.  Biz iki ülkeyi birbirine bağlıyoruz. Bunun bilinciyle her alanda ekonomik kültürel, dostluğun ve ilişkilerin daha fazla güçlenmesi ve ilerlemesi için çaba gösteriyoruz. SunExpress Efsaneler maçı çerçevesinde bu gün kimin kazandığı önemli değil, bu maç iki kültürün birbirlerine daha fazla bağlanacağına ve dostluğun daha da pekişeceğine inanıyoruz ” dedi.