Osmançelebioğlu bir ilki başardı

Murat Pehlivan
ESSEN-ISPARTA- Essen şehri merkezli Niederrhein bölgesinde Yüksek İnşaat Mühendisi olan (Dr.Dipl.İng.) Erdal Osmançelebioğlu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Profesörlerinden olan Prof. Abdullah Avey, FDM malzemelerle kaplı yapı elemanların serbest titretişimde davranışıyla alakalı çalışma ile Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından doktora unvanı ile ödüllendirildi.

Erdal Osmançelebioğlu, aynı zamanda hocası olan Avrupanın mekanik dalında en başarılı Profoserlerden biri olan Prof. Abdullah Avey ile birlikte geliştirdikleri ( Fonkisyonel Değişimli Malzemelerle ( FDM ) kaplı yapı elemanlarının serbest titretişimde davranışıyla alakalı çalışma dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu çalışma hem savunma sanayisi hem uçak ve uzay sanayisinde kullanılabilinecek yeni bir altyapı oluşturacaktır.

Osmançelebioğlu ve Avey tarafından Isparta’da ki Süleyman Demirel Üniversitesi’nde sunulan dünyada ilk kez ele alınan tez, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görevli Profesörler tarafından incelendi.

Prof. Feti Kadıoğlu (İTÜ), Prof. Mustafa Reşit (SDÜ), Dr. Zihni Zerin (Samsun Üniversitesi), Prof Şemsettin Kılıçarslan tarafından değerlendirilip kabul edilen tez ile büyük başarı elde eden Osmançelebioğlu gazetemize şu açıklamayı yaptı.

Altı yıllık bir çalışmanın ürünü

Erdal Osmançelebioğlu,” Çok şükür altı yıllık çalışmamın ödülünü “Süleyman Demirel Üniversitesinde” aldım. Başarılı bir savunmayla Doktor unvanını kazandım. Bana çok emeği gecen değerli Hocam Prof.Dr.Abdullah Avey’e sonsuz teşekkürler ediyorum. İlk makalemde uluslararası A Class dergide yayınlandı. Bunun içinde ayrıca mutluyum” sözlerini kullandı.