UETD Bremerhaven şubesi açıldı

Gülsüm Tan- BREMERHAVEN

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) (yeni adıyla UIB) Bremen Bölge teşkilatı, beşinci şubesini Bremerhaven kentinde açtı. Burada yapılan genel kurulda yönetim kurulu belirlenirken, şube başkanlığına Mutlu Küçük getirildi.

UETD’nin Bremerhaven şubesine başarı diledi.
Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan UETD Bremen Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ertekin’in sunduğu programın açılış konuşmasını yapan UETD Bremen Bölge Başkanı Burak Çaylı, etkinliklerle dolu 12 yılı geride bıraktıklarını belirtirken UETD’yi,”İnsanları bir birine bağlayan, fikirler, duygular ve inançlardır. UETD, bu esasların üzerine bina edilmiş gönüllülük ilkesiyle çalışan bir sivil toplum kuruluşudur” diye tanıttı. Bu yolda tüm emeği geçenlere teşekkür ederken  Çaylı, UETD’nin Bremerhaven şubesine başarı diledi.

Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız
UETD teşkilatına gönül vermiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve insan olarak bazı sorumluluklarımızın bulunduğuna dikkat çekerek konuşmasına devam eden Çaylı, “Önümüzde ki süreçte yapacağımız çalışmalar kapsamında bilhassa milletvekillerimiz ve akademisyenlerimiz ile yapacağımız çalışmalarla, inşallah tüm insanlara hizmet vermek noktasında gayret göstereceğiz. Yeni açacağımız sanat ve kültür mekanlarımızla zengin kültürümüzü yaşatacağız. Burada en önemli unsur birlik ve beraberliktir. Kendi benliğimizi kaybetmeden, kimsenin benliğine de hakaret etmeden kucaklayıcı bir şekilde yolumuzda güçlenerek yürüyeceğiz. Kendimizi savunma ve ifade etme noktasında lobi çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

Yeni yönetim belirlendi
Daha sonra  Divan Heyeti Yücel Altındağ, Bayram Caztur ve İsmail Aydınöz yönetiminde gidilen seçimde, Mutlu Küçük başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri büyük oy çoğunluğu ile kabul edildi. Başkan seçilen M. Küçük  konuşma yaparak, kendisine verilen destek ve duyulan güvenden dolayı  teşekkür etti. Şube başkanları ve dernek üyelerinin katıldığı Genel Kurul, ikramlar eşliğinde devam ederken, mekanın bahçesinde bu anı, fotoğraflarla ebedileştirildi.