UID hep yanınızda

 

BEŞİR COŞAR
BALİNGEN- Kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği’nin Württemberg çatısı altında faaliyetlerini sürdüren UID Balingen Teşkilatında şube tanıtım günü düzenlendi. Tanıtım gününe ev sahibi UID Balingen Şube Başkanı Hacet Taylan olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, UID Württemberg Bölge Sekreteri Mehmet Sağanak, UID Tutlingen Başkanı Kadim Kılınç, DİTİB Alpirsbach Fatih Camii Dernek Başkanı Metin Cin, DİTİB Haigerloch Selimiye Camii Başkanı Rıdvan Yüce ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan UID Balingen Şube Başkanı Hacet Taylan, maddi manevi her türlü destek veren ve de gelen katılan gelemeyip de selamını gönderen herkese teşekkürlerini iletti.

ELİ ÖPÜLESİ BİRİNCİ NESİL
Daha sonra 1961 yılında bir göç hikayesiyle gurbete gelen vatandaşların tarihi yolculuğunu anlatmasıyla konuşmasına başlayan UID Württemberg Bölge Sekreteri Mehmet Sağanak, yaptığı konuşmada eli öpülesi birinci neslin yaklaşık 60 yıldır sadece bir nesli ihya etmekle kalmadığını bir de camiler, Kur-an kursları ile geleceği inşa ettiğini vurguladı. Bir tek Almanya ekonomisini kalkındırmakla kalmayıp, birikimlerini ülkesine götürerek Türkiye ekonomisini de katkı sağladığının altını çizen Mehmet Sağanak, “Dinini, dilini örf ve âdetlerini daha doğrusu yolunu kaybetmemiş, 2. ve 3. nesillerin varlığını eli öpülesi birinci neslin fedakârlıkları ile oluşturmuş olduğu cemiyetlere borçluyuz” dedi.

UID’İ ANLATTI
STK’larda hizmet etmenin halka hizmet olduğuna, halka hizmetin ise Hakka hizmet olduğuna inandığını belirten UID Württemberg Bölge Sekreteri Mehmet Sağanak, mevcut olan STK’lara katılmasını ve STK’larda yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı. UETD’den UID’e geçiş serüvenini anlatan Sağanak, “Mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatımız 2004 yılında Köln şehrinde kurulmuştur. Bu isim ile Avrupa’daki teşkilatlanmasını tamamlamış ve Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla 2018 Mayıs ayında Bosna’da gerçekleştirmiş olan 6.’cı Olağan Genel Kurul ile milletten insana dokunabilmek ve artık dar gelen Avrupa sınırlarının dışına çıkabilmek için Uluslar Arası Demokratlar Birliği ismiyle bir dünya teşkilatına çevrilmiştir” dedi.

ALMANYA’DA SANDIĞA GİDİN
İslam’ın resmi din olarak tanınması, çifte vatandaşlık hakkının tanınması, yerel seçimlerde oy hakkının tanınması, artan ırkçılık, İslam düşmanlığı ve anti semitizm ile mücadele gibi bir çok ciddi konunun burada yaşayanları beklediğine dikkat çeken UID Württemberg Bölge Sekreteri Mehmet Sağanak, İslam karşıtlığı ve ırkçı saldırılara da değinerek bu konuda rakamları masaya yatırdı. Bu konuların kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Sağanak, “Bu  endişelerimiz şahsımız adına değil de çocuklarımız ve geleceğimiz adınadır. Ülkemizle bağlarımızın güçlü olması bizler için çok önem arz etmektedir. Lakin bir tarafımızla da Almanya’ya ait olduğumuzu unutmamalıyız. 2019 yılında Almanya’da gerçekleşecek seçimlere konsantre olmamız gerekiyor” diyerek hedef gösterdi. Siyasal katılım adına 2019 çok önemli bir yıl olacağını vurgulayan Mehmet Sağanak, yerel seçimlerin ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı 2019 yılında mutlaka siyasal katılım gösterilmesi  gerekmekte olduğunu ifade etti.