“Dil en önemli zenginliğimizdir”

 

 

 

Kâmil Yılmaz FRANKFURT
Almanya Türk Federasyon (ATF) çatısı altında faaliyet gösteren derneklerin başkan ve yöneticileri ATF Genel Başkanı Şentürk Doğruyol başkanlığında toplandı. ATF Genel Merkez’in Turkuaz Salonunda bir araya gelen derneklerin başkan ve yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları yöneticilerinin toplantısı gecenin geç saatine kadar sürdü. İki bölümden oluşan toplantı Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Birinci bölümde ATF Genel Başkanı Şentürk Doğruyol kısaca gündem değerlendirmesinden sonra teşkilat başkanlarına söz verdi. Teşkilatların gündemdeki konular hakkında söz alan teşkilat başkanları görüş ve önerilerinin yer aldığı konuşmalarında, anadilimiz Türkçenin korunup, kollanması yeni nesile aktarılması için talep ve görüş bildirdiler. Yemek molası sonrası toplantının ikinci bölümünde ATF birimleri söz alarak, sorumluluk alanlarındaki faaliyetler hakkında bilgi ve planlanan stratejik çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdiler.

 

“Türk Federasyonun Faaliyet Dili Türkçedir”

Toplantının sonunda ATF Genel Başkanı Şentürk Doğruyol tekrar kürsüye gelerek, konuşmacıların görüş ve önerilerini federasyonun önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalar için yol gösterici olduğunu ifade ederek, konuşmacıların önerilerinden aldığı notları değerlendirdi. ATF Genel Başkanı – Doğruyol, daha sonra şunları kaydetti: “Teşkilatlarımızın muhtemel gündemine gelen sorunlara el birliği içinde çözüm getirmeliyiz. Anadilimiz Türkçenin etki alanını artırmalıyız. Bizim faaliyet dilimiz Türkçedir. Dil ve kültürü bizi biz yapan en önemli zenginliğimizdir. ATF olarak bizler her dile ve kültüre saygı duymaktayız. Bizlerin farkı elbette dilimiz ve kültürel zenginliğimizdir. ATF 41 yıllık geçmişinde toplumun farklı da olsa hiç bir değerini hor görmediği gibi, bunları zenginlik olarak görüp saygı çerçevesinde değerlendirmiştir” şeklinde konuştu.

 

Ülkücü, tavrı olan insandır

ATF Genel Başkanı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Ülkücüyüz. Ülkücü, tavrı olan insandır. Doğrudan birlikten yana her daim tavır alırız. Ülkücülük Almanya’da temsil eden yegane kuruluş Türk Federasyon ve ona bağlı faaliyet gösteren derneklerimizdir. Ülkücü Hareketi kuran merhum Alparslan Türkeş’tir. Federasyonumuzu da bizzat kuran Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ. Birlik ve beraberlik Türk Federasyonlarımız için en büyük sermayedir. Ocaklarımızın karşılaştığı her türlü beladan ancak ülküdaşlarımızın bir birlerine sımsıkı kenetlenmesi ile bertaraf edebiliriz. Bizler Ülkücü hareketin Avrupa’daki temsilcileri olarak bir birimizi sayarak severek kenetlenmeliyiz. Teşkilatlarımızı her türlü fitne ve fesattan koruma kararlılığını taviz vermeden sürdürmeliyiz. Ülküdaşlarımızın hadi ve manevi enerjisi ülkücü harekete nasip olmalı.

Teşkilatlarımızın, fikrimizin gereği, karşılıksız, sömürmeden, değerlerimizi istismar etmeden insanlarımıza yarım asra yakın hizmet götürmesinin en önemli etkenlerden biri Ülkücü Teşkilat disiplinimize ve Ülkücü Teşkilat terbiyemize sahip çıkmamızdan kaynaklanmakta. Teşkilat disiplinimizin ve terbiyemizin en büyük dayanağı şüphesiz “Lider-Teşkilat-Doktrin” terkibidir. Bu terkibi diri ve dinç tutan dinimizin gereği olan ahlakımızdır. Bizim için ahlak Ülkücülüğümüzün mihenk taşıdır. Milletimizin birliğini oluşturan güçlerden biri İslam ahlak ve faziletidir” dedi.

 

Teşkilatlarımız Aile Ortamı

ATF Genel Başkanı Sayın Doğruyol, “Teşkilat yapımız büyük ailenin her ferdinin yer bulduğu, dedenin torunuyla, ninelerimizin torunlarıyla sıcak bir ortamda buluştuğu güzide mekanlar olması için elimizde bulunan imkanları seferber etmeliyiz. Büyüklerimizin değerlerini bilerek onların gönüllerini hoş tutmalıyız”.

 

 

Sosyal Medya’yı verimli kullanalım

“Sosyal Medya üzerinden mesajlarımızı, teşkilat faaliyetlerimizi ve gündeme dair açıklamalarımızı paylaşma imkanı buluyoruz. Çağımızın bir ihtiyacı olan sosyal medya platformunu davamızın ve teşkilatımızın hayrına, insanlarımıza aydınlatıcı ve birliğimizi pekiştirecek verimlilikte kullanmalıyız. Geniş kitlelere ulaşma ve kendisini ifade etme imkanı veren sosyal medya platformunu niyeti hayırlı olmayan ve birliğimizi bozmak isteyen, adını farklı rumuzlarla gizleyen, Ülkücü hareketin kurumsal kimliği içerisinde bulunmayan kişiler tarafından dezenformasyon, kara propaganda ile ülküdaşlık hukuku zedelenmek isteniliyor. Ülkücü teşkilat terbiyesine yakışmayan her türlü söylem ve paylaşımlardan uzak duralım. Ülkücü, her platformda vakurunu ve ahlakını koruyan insandır“ dedi. Genel Başkan Şentürk Doğruyol, “Teşkilatlarımızda yapılan çalışmaların daha verimli, faaliyetlerin daha kapsayıcı olması için, birbirimizi daha yakından tanımak ve kaynaşmak için bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duymaktayım“ diyerek sözlerine son verdi. Toplantı, hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.