Gurbetteki „Sıla“ kuyumcunuz açıldı

 

 

HAMBURG’un Harburg semtinde Sıla Kuyumcu adlı mekan görkemli bir törenle açıldı. Aile şirketi olarak Nordstern Schmuck GmbH çatısı altında açılan Sıla Kuyumcu’nun açılış kurdelesini ailenin en büyüğü olarak İstanbul’dan gelen Kazım Koçyiğit, oğulları Osman ve Cemal Koçyiğit ile torunları Fatih, Kazım, Keremcem ve Murat Koçyiğit birlikte yaptılar. 60 m2’si tamir atölyesi olmak üzere toplam 100 m2’lik alana kurulu olan Sıla Kuyumcu’yu Fatih ve kuzeni Kazım Koçyiğit işletecekler. 2014’de Billstedt’de Ekol Kuyumcu’yu açarak perakende satışa başladıklarını belirten Fatih Koçyiğit „Burayı babam işletiyor. Ben ve kuzenim de Harburg’daki Sıla Kuyumcu’nun işletmesini yapacağız. Kuzenim Kazım aynı zamanda Köln’deki Keupstr.’de de hizmet veriyor“ dedi.

 

Tokatlı Osman Koçyiğit ise 1987’de Özgür Kuyumculuk adıyla Kapalıçarşı’da bu işe başladıklarını belirterek „Babam ve abimle başlattığımız bu işi 3 nesildir devam ettiriyoruz. 1994’de Avrupa’ya açıldık. Kapalıçarşıda başladığımız kuyumculukta 1996’da mağazacılığa geçtik. 2004’de Hamburg’a gelip tüm Avrupa’ya toptan satış yapmaya başladık. 2014’de Billstedt’de Ekol Kuyumcu ve 2020’de de Harburg’da Sıla Kuyumcu’yu faaliyete geçirdik. Toptan satışlarımız da devam ediyor. Nordstern Schmuck GmbH çatısı altında aile şirketi olarak büyümeye devam edeceğiz“ dedi. Çekirdekten yetişen genç işletmeciler Fatih ve Kazım Koçyiğit „Büyüklerimizin tecrübesiyle bir çığır açtık ve sıkıntıları bildiğimiz için yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Neredeyse Türkiye ve Kapalıçarşı fiyatlarına altın satıyoruz. Onun için Türkiye’den altın getirerek gümrüklerde sorun yaşamaya değmez. Mağdur olmadan, Türkiye ile eşdeğer fiyattan mağazalarımızdan son model ve yeni ürünleri alabilirsiniz. Halkımıza hizmet etmek bizim için onur ve guru kaynağı“ diyerek „İlkemiz dürüstlük, kalite, güven ve prensipli çalışmak“ diye de eklediler.

 

Türkiye’den yetişme usta Ergün Şenay ile özel siparişleri ve tamirleri itina ile yaptıklarını belirten Fatih Koçyiğit „Ustamız işinde çok uzman ve tüm tamirleri kendi mağazamızdaki atölyede anında yapıyoruz. Bizde (bugün git, yarın gel) olmaz. Ayrıca tecrübeli satıcımız Pınar Şenay da bizimle birlikte hizmet veriyor. Dede mesleği, kendi imalatımız, tamir atölyemiz ve zengin çeşidimizle kuyumculukta iddialıyız. Genç ve dinamik kadromuzla geleceğe doğru istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz“ dedi. Yaklaşan, 14 Şubat Sevgililer Günü için yapılan kampanyaları hakkında da bilgi veren Koçyiğit, „Tek taş, tek aşk“ sloganıyla sevgililer günü için özel indirimli satışlarının olduğunu söyledi. İki gün süren açılışa çok sayıda eş, dost ve komşu esnaflardan katılım olurken „Hayırlı olsun“ temennisinde bulunuldu.
Bilgi hattı: 040-300 88 644