TATİL İÇİN 15. KEZ TÜRKİYE’YE GİDİYOR

 

Murat Ali Blach – Mülheim an de Ruhr

Almanya’nın KRV eyaleti, Mülheim an der Ruhr şehrinde yaşayan 66 yaşında ki Heinz Wichmann ilk kez 2005 yılında bir seyhaat bürosunun kendisine sunduğu tatil yerleri arasından Türkiye’yi tercih etmesi ile Türkiye’de Antalya’ya tatile gidiyor ve sonrasında Türkiye hayranı oluyor.

İlk gittiği 2005 yılından bu zamana kadar tam 14 kez Türkiye’ye giden Heinz haberimizi yaptığımız günün bir hafta öncesinde Türkiye’den yeni gelmiş ve beş gün sonra tekrar Türkiye’ye gidecekti. Bazen ailesi ile bazen yalnız olarak tatil için Türkiye’ye giden Heinz her gittiği zaman ki kaldığı yerlerin kartlarını da bir kolleksiyoncu gibi saklamış. Türkiye haricinde Dünya’nın bir çok ülkesine seyhaat ettiğini, ancak hiç bir ülkede Türkiye’de ki sıcak kanlılığı, denizi ve güneşi bulamadığını belirtiyor.

Heinz’e Türkiye’de kendisini neyin etkilediğini sorduğumuzda; “Türkiye’yi seviyorum. İnsanlar çok sıcak kanlı. Deniz, kum, güneş, tabiat harika. Örneğin bir tatilimde üç hafta için İspanya’ya gittim. 14 günü yağmur yağdı. Türkiye’de ise üç haftanın her gününde güneş var ve diğer ülkelere göre çok ucuz. Şimdi yine Antalya’ya gideceğim. Gelecek yılda da Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç’un önerisi ile Nevşehir/Kapadokya’ya gideceğim. İleride Türkiye’de yaşamayı da düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu.