MERKEZ CAMİ ÖZEL GÜNLER İÇİN KAPILARINI KAPATMAK “ZORUNDA” KALDI

MURAT PEHLİVAN
DUİSBURG- Almanya’nın sembol camisi Duisburg Merkez Camii yeni alınan Covid-19 tedbirleri kapsamında kapılarını özel günler için kapatmak zorunda kaldı. Belediyenin aldığı karar doğrultusunda cemaat arasında ayrım yapamayacaklarını belirten Başkan Yusuf Aydın “maalesef böyle karar almak bizi çok zorladı. Ama camimizin geleceği veya üstün çıkarlarını düşünmek zorundaydık. Aksi takdirde cezai müeyyide ile karşılaşmamız söz konusu” dedi. Aydın yönetim kurulunun aldığı kararı Türkçe ve Almanca şu şekilde duyurdu:

ÖNEMLİ DUYURU

Değerli cemaatimiz;
06.05.2021 tarihi itibarıyla Duisburg Belediyesinin aldığı karar ile toplu yapılan ibadetlerin sayısını 50 kişi ve özel günlerde100 kişi olarak sınırlanmıştır. DITIB Duisburg Merkez Camii olarak Cuma namazları ,Kadir Gecesi ve önümüzdeki Bayram Namazına katılacak cemaat sayısının yoğunluğu göz önünde bulundurlarak siz değerli cemaatimizi ve Camiyi risk altına almamak amacı ile bu özel günlerde Camimiz kapalı olacaktır. Tüm cemaatimize önemle duyrulur ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

 

WICHTIGE MITTEILUNG

Sehr geehrte GemeindemitgliederInnen,
mit dem Beschluss der Stadt Duisburg vom 05.06.2021 gilt die Entscheidung des Krisenstabs, dass bei Versammlungen zu religiösen Zwecken die Begrenzung der Teilneherzahl auf 50 nur bei Außnahmen auf 100 begrenzt ist.
Als zentrale Moscheegemeinde, die über eine hohe Besucherzahl verfügt können wir es leider nicht riskieren , die Moschee an den Freitagsgebeten, am ( Nacht der Bestimmung“ (Lailat al-Qadr) und des anstehenden Festgebets offen zu halten. Aufgrund des hohen Andrangs von BesucherInnen wird die Moschee an diesen besonderen Tagen leider geschlossen. Wir bitten um Kenntnis und höflichst um Verständnis.
Moschee Vorstand