Anne ile oğlundan acı haber

Belçika’da 5 yaşındaki oğlu ile beraber evini terk ederek kayıplara karışan Fatma Bayram’dan acı haber geldi. Oğlunun cesedinin nehirde bulunmasının ardından Bayram’ın cesedi de Hollanda’da bulundu.

Belçika'da aranan Fatma Bayram'ın cansız bedeni Hollanda'da bulundu! Anne ile oğlundan acı haber

Hem Türk hem de Belçika vatandaşı olan Fatma Bayram, 23 Şubat’tan beri 5 yaşındaki oğlu ile beraber her yerde aranıyordu. Hollanda sınırındaki Liege kentine balı Oupeye kasabasında yaşayan Bayram’ın oğlunun cesedi, kaybolmalarının ertesi günü Belçika’dan Hollanda’ya uzanan Maas Nehri’nde bulunmuş, Fatma Bayram’dan ise hala haber alınamamıştı. Liege savcılığı her türlü ihtimali değerlendirirken Bayram’dan da acı haber geldi.

CANSIZ BEDENİ HOLLANDA’DA BULUNDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, olayın başından itibaren aile ile temasta olduğunu, çocuğun cenaze törenine katılarak ailenin acısına şahitlik ettiğini söyledi. Annenin bir süredir bulunamıyor olmasının, Belçika’da Türk toplumu nezdinde büyük üzüntüye yol açtığını ifade eden Deniz, cesedin Hollanda tarafında bulunduğunu, konunun detaylarına vakıf olunabilmesi için olayın aydınlatılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Başkonsolo Deniz, Bayram’ın cansız bedeninin bulunmuş olmasının, Türk toplumunu bir nebze de olsa teselli ettiğini, defin işlemlerinin Türkiye’de yapılacağını dile getirdi. Öte yandan Fatma Bayram’ın bulunamaması, Belçika basınının bir süredir gündeminde yer alıyordu.