İftar yemeği, yardım kampanyasına dönüştü

Hüsamettin Özkan

FRANKFURT- Türkiye Cumhuriyeti’nin Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından verilen iftar yemeği, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketine dönük yardım kampanyasına dönüştü.

 

Hessen Eyaletinin gözde mekanlarından Congresium’da gerçekleşen iftar yemeğine çok sayıda seçkin davetli katıldı. Klasik iftar yemeklerindeki çok sayıda uzun konuşmanın aksine iftardan önce sadece Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer kısa bir selamlama ve hoş geldiniz konuşması yaptı.

 

Başkonsolos Tunçer, “Ramazan ayına buruk bir sevinçle girdik. Kadim kültür ve medeniyetimizde müstesna bir yeri bulunan ve maneviyatın yoğunlaştığı bir ay olan Ramazan’a bu sene Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen elim deprem ve ardından yaşanılan afet ve felaketler ülkemizi olduğu gibi yurtdışında bulunan Türkleri de derinden üzmüştür. Almanya Türk toplumu seferberlik ruhu içinde tek vücut olarak yardıma koşması teselli kaynağı olmuştur. Sadece Frankfurt Havalimanından bin tona yakın acil ihtiyaç maddesi hızla deprem bölgesine gönderilmiştir” dedi.

 

‘Yardım elimizi uzatmaya devam etmeliyiz’
Tunçer, deprem bölgesindeki yaraların sarılması için yardım kampanyalarının devam etmesi gerektiğine değinerek, ‘İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi ikliminden de istifade ederek başta depremden etkilenen bölgedeki ihtiyaç sahipleri olmak üzere insanlarımıza yârdim elini uzatmaya devam etmemiz büyük önem arz ediyor. Birbirimize olan saygı, sevgi ve muhabbetimizin ne denli önemli olduğunu ülkemizdeki deprem felaketi karşısında sergilediğimiz dayanışma ile gösterdik. Bu dayanışmamızın daim olmasını ve birlik beraberliğimizin daha da pekişmesini diliyorum’ dedi.


3 forma 16 bin Euro
Başkonsolos Tunçer, selamlama konuşmasının ardından Wiesbaden Belediye Meclis Baskan Yardımcısı Nedret Altıntop-Nelson ile birlikte geliri depremzedeler gönderilmek üzere imzalı Darmstadt 98 ve Eintracht Frankfurt futbol takımları ile Fraport Skyliners basketbol takımlarının formalarını açık artırmaya çıkardı. Darmstadt 98 futbol takımının formasını Tbg GmbH’nın sahibi Darmstadt’lı iş adamı Bekir Turan 5 bin Euro’ya satın aldı.

 

 

Ardından açık artırmaya çıkartılan Eintracht Frankfurt futbol takımının formasını ise Air Cargo Services firmasının sahibi Beşir Sayan 5 bin Euro’ya satın aldı. Son olarak açık artırmaya çıkartılan Fraport Skyliners basketbol takımının imzalı formasını ise inşaat sektörünün tanınmış firmalarından Kocagöl Group’un sahibi ve IHK Darmstadt Meclis Üyesi Mehmet Kocagöl 6 bin Euro vererek satın aldı. Formaları satın alan iş adamları, “Formaları deprem mağduru vatandaşlarımıza yardım olması için aldık.

 

Ülkemize ve depremzede kardeşlerimize sembolik de olsa bir yardımda bulunmanın huzuru içindeyiz. Yardımlara devam etmemiz gerekiyor” dediler. İftara Büyükelçi Mehmet Vakur Erkul, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Başdanışman Hayri Çavuşoğlu, Hessen Eyalet Meclisi Milletvekili Yankı Pürsün, THY Frankfurt Müdürü Serkan Binyar ve THY Kargo Orta Avrupa Müdürü Ahmet Yıldırım Wiesbaden Belediye Meclis Baskan Yardımcısı Nedret Altıntop-Nelson, oyuncu-yazar Ahmet Yenilmez, Müsiad Hessen başkanı Muhsin Kıdık, UID Hessen başkanı Erkan Arslan, IGMG Hessen başkanı Bilal Kaçmaz, DTGB Başkanı Turgut Sezgin, HUB başkanı İhsan Güler ve Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Jumas Medoff ve iş insanları katıldı.