IRKÇILIKLA MÜCADELE MÜSLÜMAN TÜRK’ÜN TEMEL ÖZELLİĞİDİR

Erdal Altuntaş
HAMBURG – Avrupa Türk Federasyonu (ATF) çatısı altında hizmet veren Hamburg Türk Kültür Merkezi (HTKM) tarafından düzenlenen „Cumhuriyet, Kültür ve Ülkü Şöleni“ Veddel’deki Class Hotel’de yapıldı. 600’den fazla katılımcının olduğu geceye; ev sahibi olan Hamburg Başkanı Şahin Almaoğlu ile birlikte Avrupa Türk Federasyonu (ATF) Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Genel Başkan Yardımcıları Fatih Oğuz, Erdoğan Aktaş ve Sedat Kart, Genel Sekreter Selçuk Akbulut, Kuzey Almanya Bölge Başkanı Recep Hacıömeroğlu, Hamburg Eğitim Ataşesi Lütfü Dede, Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikeç, ATF Genel İdare Kurulu Üyeleri (GİK), Kuzey Almanya Bölge Teşkilat Başkanları ve yöneticileri ile birlikte bazı dernek başkanları katıldılar.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunumunu Mahmut Bilim yaptı.

Alman yasalarına bağlıyız
HTKM Başkanı Şahin Almaoğlu’nun yaptığı selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen ATF Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, konuşmasında ağırlıklı olarak „eğitim“ ve ırkçılık“ konularına değindi. Velilere ve çocuklara seslenen Doğruyol „Türkçe ve Türk kültürüne ilgi gösterin ve sahip çıkın.

Bunlar bizim için anahtar görevi yapıyor. Kendi kimliğimizi koruyarak, çocuklarımıza kendi kimlikleriyle yaşamayı öğretmek için mücadele etmeye devam edelim“ dedi.

 

Ülkücü camianın Almanya’nın huzurunu bozacak hiçbir eylemin içinde olmadığını belirten Doğruyol „Bizler Almanya’daki anayasal haklara sahip çıkan ve yerine getiren bir kurumuz. Türk federasyonu olarak Alman yasalarına ve hukukuna her zaman riayet ediyoruz.

 

Sizler de insanlığın yararına hizmet eden derneklere her zaman destek verin. Biz her zaman yaşadığımız ülkelerin huzurunun bozulmamasından yanayız“ dedi.

 

Terörün dini yoktur
Almanya’da artan yabancı düşmanlığı ve islamafobi karşısında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Doğruyol „Bizler ırkçılığa karşıyız. Terörün dini ve ırkı yoktur. Vicdanı olan her insan ırkçılığa karşı olmalıdır.

 

Bu Türk ve Müslümanın temel özelliğidir“ diyerek konuşmasını bitirdi. Daha sonra Türkiye’den gelen Atilla Yılmaz ve Ali Kınık adlı sanatçılar sahne alarak güzel ve coşkulu bir konser verdiler. Geceye katılanlar da bir yandan şehitleri anarken, diğer yandan vatan hasretini gideren türküleri dinleyerek sevilen sanatçılara eşlik ettiler.