UID Württemberg, iftar sofrasında kenetlendi

UID WÜRTTEMBERG, İFTAR SOFRASINDA KENETLENDİ

UID Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan’dan yerel ve AB seçimleri ne katılın çağrısı geldi. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar da Avrupa’da yükselişte olan aşırıcı akımların ve yabancı düşmanlığına dikkat çekti.

MUSTAFA KARAMAN

SCHWİEBERDİNGEN- Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Württemberg Bölge Başkanlığı tarafından organize edilen bu yıl ki geleneksel iftar programı Schwieberdingen’de bulunan Arslan Events Salonu’nda yapıldı. İftar yemeğine, başta ev sahibi UID Württemberg yeni Bölge Başkanı Burak Şahin ve yönetim kurulu, T.C. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer, Stuttgart Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataş.Uzm. İbrahim Durbak, UID Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan, Teşkilatlanma Başkanı ve Genel Başkan Yard. Mehmet Sağanak, UID Siyasi İşler Başkanı Safiye Uludere, MKYK Üyesi Cahit Öner, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Furkan Katırcıoğlu, UID Baden Bölge Başkanı Muhlis Alkan, DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş, MÜSİAD Stuttgart Şube Başkanı Duran Tok, IHK Ludwigsburg Meclis Üyesi Murat Elidemir, İGBW Başkanı Muhittin Soylu, Birliğin Gücü İnisiyatifi Sözcüsü İsmet Talak, Stuttgart Türk Milli Kültür Derneği Başkanı Cevdet Başbuğ, İG Ludwigsburg Başkanı Abdurrahman Polattimur, Esslıngen Ülkü Ocakları Başkanı Çetin Çolak, DİTİB Württemberg Eyalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Harbi, DİTİB Kornwestheim Başkanı Suat Özcan, WTOVBF Başkanı Güner Öztel, THY Stuttgart Müdürü Bilal Arpacı, Dünya Boks Şampiyonu Fırat Arslan, bölgede faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri, işadamları, HASENE temsilcileri, siyasi temsilciler ile UID şube teşkilat yöneticilerinin yanı sıra UID’e gönül verenler katıldı.

VEFA HAREKETİ

Betül Hilal Pınar ve Emir Durdağı moderatörlüğünde ve Muhammed Can Genç’in okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan geleneksel iftar programı, İstiklal Marşı’nın ve ardından da Alman milli marşının okunması ile devam etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere UID Württemberg Bölge Başkanı Burak Şahin kürsüye geldi. Sözlerinin başında uzaktan ve yakından gelen tüm katılımcıları selamlayan Başkan Şahin, “Gazze’de mazlum sivillere yapılan saldırılar sonucunda hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor ve tez zamanda savaşın son bulmasını temenni ediyorum” dedi. UID’nin bir vefa hareketi olduğunun altını çizen Şahin, “Bu harekette ben diye bir kelime yoktur. Biz vardır. Bu hareketin her bir ferdi milletine aidiyet duyar. Bu hareketin her bir ferdi Anadolu toprakları hamuru ile yoğrulmuştur. Milletin manevi değerlerine sıkı sıkıya bağladır. Birçok faaliyete imza attık ve sizlerin desteği ile daha fazlasını yapacağız inşallah” ifadelerine yer verdi.

YABANİLEŞEN DÜNYA

Bir sinevizyon sunumun ardından kürsüye gelen Teşkilatlanma Başkanı ve Genel Başkan Yard. Mehmet Sağanak, Filistin’deki insanlık dışı yapılan savaşın acımasızca hedef alınan, katledilen çocukları, bombalanmış binaların enkazından çıkarılan bebeklerin cansız bedenlerini gördüklerinde yüreklerin cız ettiğini söyleyerek dünyanın bu vakaya seyirci kalmasına bir anlam veremediğini vurguladı. Dünya’da İslam düşmanlığına da dikkat çeken Sağanak, yaşanılan çağda, insanlar hızla değerlerinden uzaklaştığını ve uzaklaştıkça da yabanileştiğini ifade etti.

KÖKLÜ TARİH

UID’nin burada yaşayan vatandaşların her zaman yanlarında olacaklarını ve haklarını savunacaklarını özenle vurgulayan UID Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan, “Bizler, köklü tarihi ve binlerce yıldır medeniyetlere kucak açan coğrafyasıyla kadim milletin evlatlarıyız. Yüzyıllarca farklı dinlerin ve ırkların barış içinde yaşamasına öncülük eden ecdadımızın mirasını yaşatmak, birliğimizi bugün olduğu gibi diri tutabilmekten geçer. Çünkü dünya, bu muhteşem anlayışa fazlasıyla muhtaçtır” dedi. Hedef alan iftiralar yabancı düşmanlığının hala ne kadar büyük bir tehdit olduğunu göstermekte olduğunu belirten Genel Başkan Aslan, Baden – Württemberg’de yaklaşan yerel ve AB seçimleri için de değerlendirmeler yaparak “Irkçılıkla mücadelede kararlı ve güçlü bir duruş sergileyen temsilcilere destek vermek, daha adil, daha eşitlikçi bir Avrupa için adım atmaktır. Unutmayalım ki, biz birlikte güçlüyüz. Birbirimizi desteklemeli, dayanışma içinde olmalıyız. Birlikte, daha adil, daha eşit ve daha hoşgörülü bir Avrupa inşa etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Hatırlatmak isterim ki, bu seçim sadece bir oy kullanma eylemi değil, aynı zamanda bir değişim talebidir” ifadelerine yer verdi.

BİRLİKTELİĞİN ÖNEMİ

İsrail ve Filistin ile Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere, dünyada savaşlar ve felaketler nedeniyle Ramazan’a zorluklar ve yokluklar içinde girdiklerini söyleyen Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar, “Bölgedeki kardeşlerimiz de bugün aklımızda ve dualarımızdadır. Tüm dinlerin ortak çağrısı olan barış için Ramazan’ın bir vesile olmasını diliyoruz” dedi. Deprem dolayısıyla bölgede gösterilen özverili çalışmalardan dolayı müteşekkir olduğunu söyleyen Başkonsolos Koçak Kaçar, “Buradaki Türk toplumu çok güçlü. Deprem sürecinde birlikte hareket edildiğinde bunu yaşadık ve gördük. Sizler bu birliği geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremde de sergileyerek asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdünüz. Hep birlikte, tek yürek olarak birlik ve beraberlik içinde çok güçlüyüz” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Avrupa’da yükselişte olan aşırıcı akımların ve yabancı düşmanlığının herkesi endişelendirmekte olduğunu belirten Başkonsolos Koçak Kaçar, “Antisemitizme karşı olduğu gibi İslamofobi’ye karşı da güçlü bir duruş sergilenmeli. ” diyerek Mübarek Ramazan ayını tebrik etti ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık getirmesini diledi. Akabinde hediye takdimi ve daha sonra da program hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.