TEBRİKLER GENÇLER

Muzaffer Çetin-PFORZHEİM
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) cemiyetleri ile Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği işbirliği ile düzenlenen ”13. Ezan-ı Güzel Okuma ve 13. Güzel Hutbe Okuma Yarışması” nın Baden bölgesi Ataşelik finalleri Pforzheim DİTİB Fatih Camii’nde yapıldı. Baden bölgesinde Ditib’e bağlı 11 bölge’den oluşan 64 cemiyet’de yaklaşık 3 bin yakın farklı yaşlarda genç ve çocukların, dinini, kültürünü, ahlakını, örf ve adetlerini, milli ve manevi değerlerini öğrenen çocukların en güzel Ezan ve en güzel Hutbe okuma’da bölge birincileri olan 13 – 17 yaş arası, 11 Ezan 11 Hutbe olmak üzeri 22 çocuk Ateşelik finali için yarıştılar. Yarışmanın, jüre üyeliğini Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin ve din görevlileri, Abdülhamit Aştun (11. bölge Lörrah),Osman Sarıkaya (2. bölge Wiesloch), Murat Can (8. bölge Buggingen), Ahmet yöndem (5.bölge Konstanz) yaptılar. En güzel hutbe okuma kategorisinde ‘Milli şuur ve Kuluğun özü, ibadetin ruhu’ hutbesi okundu. Hutbe’de Arapca ve Türkçenin bölümlerinin okunması şeklinde gerçekleşti. En güzel Ezan okunması kategorisinde, ‘okuyuş şekli, ses, soluk, duruş, diksiyon ve makam uygulama’ kriterlerine göre değerlendirildi. Yarışmaya; Din Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, yardımcısı Ali Derin, Baden Eyalet Birliği temsilcisi Murat Serin, bölge cemiyet başkanları, din görevlileri, yarışmaya katılan çocukların ailesi ve Pforzheim cemaatı katıldı.

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ
Yarışmada bir konuşma yapan Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, ”Bu yarışmalar bir araç amaç değil. Esas amacımız camilerimizde yetişen, dinini, kültürünü öğrenen çocukların bir birlerini tanımaları, kaynaşmaları birlik ve beraberlik bağlarını sağlamak. Öğrendiklerinden dolayı, onları ödüllendirmek, teşvik etmek, ailelerine ve topluma gösterip kendilerini onore etmek olduğunu ifade etti. Ezanın müslümanlıkta ve hayatımızda çok önemli olduğunu, bu sebeple çocuklarımızı bu konuda yetiştirerek onları geleceğe hazırlamak gerektiğine vurgu yaptı.”
Ataşe Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; Öncelikle bu güzel mekanda, bu güzel ve anlamlı yarışmalar vesilesiyle bir araya geldik. Bu çocuklar, medeniyi cesaret göstererek toplum karşısında konuşma, hitap etme, hutbe okuma, ezan okuyarak, sosyalleşmede bir kademe daha yukarı çıkarak öz güven kazandılar. Çocuklarımızın hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden başarılı performans sergilediler. Bu gençler bize ümit vadediyor. Daha sonra gelecek nesillerimize, yavrularımıza, kardeşlerine örnek teşkil ediyorlar. Bu çocukların yetişmesinde emeği geçen ve onları bir Kanaviçe gibi işleyen hocalarına ve ailelerini tebrik ediyorum. Çocuklarımız buralarda kalmayacak. Hocaları tarafında daha ileri, daha yukarılara çıkarılacaktır dedi.

ELEMELERDE DERECEYE GİRENLER. Jürinin değerlendirmesi sonucu 13. Güzel Hutbe okuma yarışması kategorisinde; Gaggenau bölgesinde 1,nci Enes Yavuz, Calw bölgesinde 2,nci Kürşat İspirli, Bruchsal bölgesinde 3,ncü Emircan Telli oldular. 13. Güzel Ezan okuma yarışması kategorisinde; Frudenstatt bölgesinde 1,nci Yusuf Dağıstanlı, Hockenheim bölgesinde 2,nci İsmet Demirci, Bretten bölgesinde 3,ncü Samet Aygün, Freiburg bölgesinde 3,ncü Ercan Emini oldular. Karlsruhe Ataşelik birincileri ilerki aylarda Berlin de Almanya şampiyonluğu için yarışacaklar. Dereceye giren öğrencilere, para ve belge ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.