Ver elini öpelim CENNET anne!

Almanya’da yaşayan 70 yaşındaki Cennet annemizden takdir edilecek hareket. Birikimi olan 10 bin Euro’yu #Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasına bağışladı

CENNET vatanımıza feda olsun

Haber-Kamera: Kâmil Yılmaz

LUDWIGSHAFEN – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Korana virüsü nedeni ile 7 maaşını bağışlayarak başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına Almanya’dan da büyük destek yağıyor. Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ludwigshafen çevresinde yaşayan Cennet Bebek adlı 70 yaşındaki vatandaşımız, birikimimi olan 10 bin Euro’yu bu kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan hesaba yatırarak destek verdi. Aslen Sivaslı olan 6 çocuk sahibi ve 1972 yılından beri Almanya’da yaşayan Cennet Bebek yapmış olduğu bu hareket ile gönülleri fethetti. Tekrar hacca ve Afrika’ya su kuyusu açtırmak için uzun zamandır emeklilik maaşını biriktiren vatan ve millet sevdalısı Cennet Bebek “Biz bize yeteriz Türkiyem” bağış kampanyasına 10 bin Euro havale etti. Kutsal topraklara rahatsızlığı dolayısı ile bu sene kayıt olamayan ve 2003 yılında vefat eden eşi Osman Bebek ve kendi için Afrika’da hayrına su kuyusu açtırmak niyeti olan Cennet anne, haberlerden etkilenip tüm birikimini @bizbizeyeteriz adlı bağış kampanyasına yatırma karar verdiğini açıkladı. Yaptığı bu hareket ile büyük takdir gören Cennet anne, imkânı olan vatan sevdalılarının bu kampanyaya destek vermeleri çağrısı da yaptı.

Öte yandan olayın duyulmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cennet anneyi arayarak yapmış olduğu 10 bin Euro bağıştan dolayı teşekkür etti. Çavuşoğlu görüntülü olarak ulaştığı Cennet anneye hitaben “Yapmış olduğunuz bağıştan dolayı Allah sizden razı olsun. Türkiye’deki vatandaşlarımız bu kampanyaya büyük destek veriyor. Ama sizin yurtdışından yaptığınız destek daha da anlamlı” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da örnek davranışı dolayısıyla Cennet Bebek’i arayarak teşekkürlerini iletti.