IRKÇILARIN DARPETTİĞİ KARDEŞLERİN DAVASI

Metinbey Karaca –
WİESLOCH – Almanya’nın Baden Würtemberg eyaletinin Wiesloch kentinde Alman kardeşlerin saldırısına, ırkçı hakaret ve küfürlerine hedef olan ve daha sonra çıkan arbedede darp edilen Kayseri’li Sinan ve Özgür Koğ kardeşler Tarafından Açılan Davanın İlk Duruşması Heidelberg’deki Mahkemede Görüldü. Korana virüsü nedeniyle mahkeme 3 sanıklı davada Manuel, Johannes ve Lucas Bachmann kardeşlerin ifadesini aldı. Savcının suçlamalarını Bachmann kardeşler kabul ettiklerini söyledi. Öğleden sonrada Sinan ve Sevda Koğ kardeşlerin ifadesi alındı. Mahkeme davanın Perşembe günü devam etmesine karar verdi.

Olay nasıl olmuştu
Wiesloch’un en işlek caddesi ve Sturgis Plazt’ta bulunan dondurma salonunda oturan Türklere saldıran ırkçı almanlar 3 kişilik Bachmann kardeşler Sinan ve Özgür Koğ kardeşi darp ederek kaçmış. Koğ kardeşler hastanede tedavi edildikten sonra taburcu olmuşlardı.

Başından geçen olayı anlatan Sinan Koğ,
Evimizin yanında bulunan işletmesini Portekizli ailenin yaptığı dondurma salonunun dışında masalarda misafirlerim ailem çocuklarımla oturup dondurma yiyorduk. Aşağı caddeden sesler geliyordu. Bizlerde herhalde maçtan çıkan bir grubun sevinç sesleri diye aldırış etmedik. Bir süre sonra kalabalık grup bizim bulunduğumuz ”Sturgis Plazt’a geldi burda da bağırmaları daha net anlaşılıyordu, ”Heil Hitler, Hier marschiert der Nationale Deutschland, Auslander raus, scheize türke, (Pis türkler, yabancılar dışarı, almanya almanlarındır), diye bağırıyordu. Dondurma salonun yanındaki evin üstünden alman biri burdan defolun gidin diye bağırınca kalabalık grup bizim bağırdığımızı sanarak birden üzerimize çullandılar bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Benim başımda tahta ve bira şişesi kırdılar. dedi. Sevda Koğ’da yaptığı konuşmada bizşerde Wiesloch’da dünya’ya geldik. Burası şirin ve güzel bir kent bu güne kadar ilk defa başımıza böyle bir olay geldi olayın şokundayız. Çocuklarımız çok korktu psikolojileri bozuldu. Sevda Koğ, sözlü ve fiziksel ırkçı saldırıya uğradığını belirtti. Koğ ailesinin avukatı Ramazan Akbaş, ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaşanan ırkçı saldırının üzüntü verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:”Alman yasaları özellikle ırkçılık konusunda çok hassas, Türklere ırkçı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, yasalara göre öncelikle fiziki olarak yol açtıkları hasar var birincisi bu nedenle ceza alacaklar, ikinci konu ise sarfettikleri ırkçı ve ayrımcı sözler olacaktır ki bu konuda Alman yasaları hiç tolerans göstermez. kamu davası açıldığını hatırlatan avukat Ramazan Akbaş, ceza davasının sonucunu beklemeden tazminat davası açıldığını söyledi.