AVRUPALI TÜRKLER BAYRAM ETTİ

Dünya genelinde Ramazan Bayramı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri gölgesinde karşılandı.

ERCÜMENT AYDIN/ERDAL ALTUNTAŞ/ HASAN AKDOĞAN/MURAT PEHLİVAN/ KAMİL YILMAZ/ ABDULLAH YAŞAR/SELAHATTİN ÖZDEMİR

DİTİB’de koronavirüs sonrası ilk bayram namazı kılındı

Oruçların tutulduğu, mukabelelerin okunduğu, son üç teravih namazının kılındığı bir Ramazan ayını daha geride bırakmış olmanın hüznünü ve bayrama ulaşmış olmanın sevincini bir arada yaşayan Müslümanlar, bir aylık nefis terbiyesinin ve sabır eğitiminin ardından Ramazan Bayramına ulaştı.

Almanya’da koronavirüs salgını sebebiyle ibadete ara verilen camilerde, normalleşme süreci çerçevesinde Cuma namazının ardından bugün de bayram namazı kılındı.

Sabahın erken saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’ne akın eden Müslümanlar ile ilk bayram namazı eda edildi. DİTİB Merkez Camii’ni ve müştemilatını dolduran müminler, 20 Mayıs’ta ibadete açılan camide bayram namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Bayram vaazını DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen yaptı. Bayramların öneminden bahseden Türkmen, bir aylık eğitimin ardından Ramazan ayında kazanılan hasletlerin seneye Ramazan ayına kadar aynı hassasiyet ile devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

Cami girişlerinde maske ve el dezenfektanları bulunurken, giriş yapanların ateşi ölçüldü. Namazın ardından cemaat, tokalaşmadan bayramlaşarak evlerine döndü.

Herne kentindeki koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stadyumda kılınan tarihi bayram namazına yaklaşık 1500 kişi katıldı.

 

 

ALMANYA’nın Delmenhorst kentinde Ramazan Bayramı namazını Düsternort spor salonunda kılındı.

 

 

BREMEN, Ramazan Bayramı namazı, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyularak kılındı

 

 

Aachen Yunus Emre Camii organizasyonunda Achen’da yaşayan bütün milletlere mensup müslmanlar Futbaol sahasınada kurallara uyarak bayram namazını kıldılar.

 

 

 

Almanya’nın en küçük camilerinden biri olarak 20 yıldır 80 m2’lik bir odada hizmet veren ve geçtiğimiz Mart ayında kira sözleşmesi uzatılmadığı için kapatılmak zorunda kalan Ditib’e bağlı Kirchdorf Yeni Cami cemaati, tarihi bir ana tanıklık yaptı. Caminin kapatılmasından dolayı camisiz kalan cemaat, yönetimin girişimleri sonucu iki kez Türk Basketbol Milli takımını da ağırlayan Alman Basketbol 1. Lig maçlarının oynandığı İnselpark Spor Salonu’nu tutarak bayram namazını burada kıldılar.

 

Ludwigshafen Alperen Ocaklari’nın organizasyonu ile Ludwigshafen Eber Parkta kılınan bayram namazına vatandaşlarımız akın etti.

 

 

 

Başta Türkiye olmak üzere Avrupa’nın ve Dünya’nın birçok yerinde bu yıl Bayram Namazı sevinci yaşanamazken Neckarsulm ve çevresinde yaşayan Müslümanlar Bayram namazlarını eda etme imkanı buldular.Neckarsulm İmam-ı Azam Camii hijyen tedbirleri altında sosyal mesafeyi koruyarak Bayram Namazını kıldırdı.

 

 

İsveç
İsveç’in başkenti Stockholm’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Müslümanlar bayram namazını futbol sahasında kıldı.