AYDEF Hamburg’da Resmi Açılışını Gerçekleştirdi

 

Erdal Altuntaş – Hasan Akdoğan HAMBURG
Genel merkezi Almanya’nın liman kenti Hamburg’da bulunan, kısa adı AYDEF olan (Almanya Yozgatlılar Federasyonu) gerçekleştirdikleri resmi açılış töreniyle çalışmaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler.
Hamburg’da gerçekleşen resmi açılış törenine T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, SPD Hamburg eyalet meclisi milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimsek, Hamburg Eğitim Ateşesi Lütfi Dede, Ticaret Ateşesi Uğur Özcan, Aydef Genel Başkanı Salih Çelik başta olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri, Almanya’nın çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren Yozgatlı Dernekler Başkan ve yöneticileri başta olmak üzere iş adamları ve Yozgatlı vatandaşlar katıldı.

 

Açılış kurdelesi birlikte kesildi
Resmi açılış töreni program sunumunu Rıza Atamtürk’ün yaptığı etkinlikte, Hamburg başkonsolusu Yonca Sunel, Hamburg Eyalet Meclisi milletvekiller Güngör Yılmaz, Ali Şimsek, AYDEF başkanı Salih Çelik, genel başkan vekili Mustafa Çelik birer konuşma yaptılar. Hamburg başkonsolusu Yonca Sunel yaptığı konuşmada “Yaklaşık 2 yıldır Aydef’in kuruluş çalışmalarını yakından takip ediyorum. Almanya’nın incisi sayılan Hamburg’da genel merkezin bugün resmi açılışına tanık olmak çok sevindirici. Çalışmalarınız hem Türkiye’ye, hem de Almanya’ya yönelik olması çok sevindirici. Yararlı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Sizlerden çocuklarımızın eğitimine önem vermenizi de rica ediyorum. Sizleri tebrik ediyor, yolunuz açık olsun diyorum” dedi. Açılış törenindeSPD milletvekili Güngör Yılmaz’da yaptığı konuşmada, “Nereden gelirsek gelelim, bu güzel ülkede farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte güzel işlere imza atabiliriz” dedi. Konuşmasında kendisininde Yozgat’a bağlı karabalı köyü doğumlu olduğunu belirten SPD milletvekili Ali Şimşek’te,”Biz de bir grup delegasyon üyesiyle birlikte yıllar önce Yozgat’a ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştuk. Orada ayrıca bir sokağa Almanya da yaşadığım ilçe olan Bergedorf isminin verilmesine olanak sağlamıştık. İnsanları kaynaştıran farklı kültürlerin bu türden birliktelikleri çok önemsiyorum” dedi. Aydef başkan vekili Mustafa Çelik’te söz aldığı konuşmasında, federasyonun kuruluşu ile ilgili yürüttükleri çalışmalara değinerek, vizyon ve amaçlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. “Dünya Yozgatlılar Federasyonu (DUYKON) bize görev verdi. Biz de bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, yüzümüzün akıyla bu günlere geldik ve Yozgatımızı en iyi şekilde huzurlarınızda temsil etmek istiyoruz” dedi.

 

Tüm dünyayı buradan selamlıyorum
Törende en son olarak konuşmasını gerçekleştiren federasyon başkanı Salih Çelik, ” Bugün burada 2 yıllık kuruluş sürecini resmi bir törenle taçlandırıyoruz. Bizim iki devletimiz var. Birisi doğduğumuz topraklar olan Türkiye, diğeri doyduğumuz topraklar olan Almanya. İki devlete de olan sorumluluk anlayışımızla buradan tüm dünyayı selamlıyoruz. Dünya barışı ve sevgi anlayışıyla çıktığımız bu anlamlı yolda herkesi burada kardeşce kucaklıyoruz.” dedi. Daha sonra hep birlikte resmi açılış töreni kurdelesi kesilerek, kurulan fedarasyonun Yozgat’a, Türkiye’ye ve insanlığa hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunuldu. Resmi açılış törenin ardından, Aydef üyeleri mangalda hazırladıklari leziz yiyecek, içecek ve tatlı çeşitlerini gelen konuklara ikram ettiler. Davetliler hep birlikte bir yandan ikram edilen yiyeceklerin tadına bakarken, diğer yandan kendi aralarında da koyu bir sohbet gerçekleştirdiler. Program öncesi ise FGS Reisen Şirketi Şemsettin Yıkılmaz eşliğinde Otobüs ile Hamburg turuna da katıldılar. Günün anısına birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından açılış etkinliği başladığı güzellikte geç vakitlerde son buldu.