Avukata danışan yanılmaz

Mustafa Karaman
STUTTGART- Stuttgart kentinin ünlü ve bir o kadar da başarılı Türk avukatlarından Altar Türker Fendo, sürekli gelişim felsefesi, uzmanlık alanları ve hukuki sistem yaklaşımı ile Almanya’nın başta Baden-Württemberg, Bayern ve diğer eyaletler olmak üzere birçok avukat kapsamındaki arayışlarınıza yanıt vermenin mutluluk ve gururunu yaşıyor. Stuttgart kenti şehir merkezindeki Tübinger Straße 18 numara adresinde hizmet veren hukuk bürosu sahibi başarılı Türk hukukçularından Av. Türker Fendo, bazı vatandaşların sorunlarını sağdan soldan edindiği bilgilerle çözüm bulmaya çalıştıklarına dikkat çekti. En doğru yolun avukat bilgisi olduğunu söyleyen deneyimli Avukat Fendo, Avukata danışanın hiç bir zaman yanılmayacağının altını çizdi.

BÜYÜK OLAY
Gerek devlet, iş , dernek ve sayamayacağımız her alanda Avukata danışmadan iş yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Ceza Hukuk unvanını taşıyan Avukat Fendo, “Bazı konularda kişiler bunu Avukatsız da hallederim diyor. Ama bu yanlış bir tutum. Fakat hukuk, bundan çok daha geniş bir alan. O yüzden ben size önce hukuk mezunu ve sonra da yılların bana verdiği tecrübeye dayanarak sadece bir tavsiyede bulunabilirim, anlamadığınız ufacık bir konu ileride sizin başınızı çok büyük olaylara sebebiyet vererek çok ağrıtabilir” tavsiyesinde bulundu. Öte yandan hukuk alanlarında daha geniş bir şekilde hizmet veren Fendo Hukuk Bürosu sahibi Avukat Altar Türker Fendo’nun 15 yıllık tecrübeli eşi de Avukat Pınar Tıkır-Fendo, Heilbronn’da aile hukuk uzmanı unvanının yansıra ceza hukuku üzerine vatandaşlara yardımcı oluyor.

TERCİH MESELESİ
Bazen de vatandaşların Türk bir Avukat yerine ön yargılı olarak Alman Avukatı tercih etmelerine de bir anlam veremeyen Avukat Altar Fendo, “Almanya’da yaşayan Türk kökenliyiz. Ama aldığımız eğitim Alman yasalarına ve hukukuna uygun avukatız. Yani bizim de bir Alman avukatlardan farkımız yok” dedi. Türkçe bilmesinin bir avantaj olduğunu söyleyen başarılı Ceza Hukuk unvanını taşıyan Avukat Fendo, “Türkçe bilmemiz birinci ikinci nesil müvekkillerimiz için artı bir kazançtır. Biz her sorunları için bire bir konuşabiliriz. Çünkü vatandaşlarımızla ben anadilde konuşabiliyorum. Yani dil açısından bir üstünlüğümüz var. Dili ve kültürü bilmek hatta örf ve adetleri bilmek şeklinde bir atımız da var” diyerek öz benliğini anlattı. Hatta bazen mahkemeye gidildiğinde müvekkillerinden “Acaba Alman bir Avukata gitseydim mahkemede bize daha iyi davranırlar mıydı?” veya “Türk avukat tutarsak yanlış anlaşılır mı?”’ diye kafalarda kalan sorular var diyen Fendo, “23 yıllık avukatlık kariyerimde bu konularda hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Yaşayacağımı da sanmıyorum. Tam tersi bize karşı çok saygılılar” ifadelerini kullandı.

YARDIMCI OLUYOR
Stuttgart kenti şehir merkezinde hizmet veren deneyimli Av. Türker Fendo, “Ben 23 yıldır çok sevdiğim işimi yapıyorum. Herkese bu yolda yardımcı olmaya çalışıyorum. Vatandaşlarımızın rahatlıkla benim kapımı çalıp her konuda bana danışabilirler” dedi. Avukatı araştırdınız, sordunuz, danışacak bir avukat belirlediniz. Peki şimdi ne yapacaksınız? Bu konularda da tavsiyelerde bulunan Avukat Altar Fendo şöyle bir çizelge izlenmesi gerektiğini tavsiye etti. Mesai saatleri içerisinde Av. Türker Fendo bürosundan randevu almalısınız. Avukata danışmayı düşündüğünüz hususu muhakkak önceden not edin. Hukuki uyuşmazlığınıza dair evrak varsa (örneğin eşya hukuku uyuşmazlıklarında tapu kaydı, ticari işlerde fatura, çek, senet vb, iş davaları için mümkünse LVA dökümü ve işten çıkış bildirgesi, boşanma davaları için varsa darp raporu gibi) evrakınız; yoksa özellikle boşanma davaları için evlilik tarihinden itibaren boşanmaya sebebiyet verecek nitelikte yaşanan hadiselerin yazılmış olduğu bir hikayenin beraberinizde olması avukatınızın uyuşmazlığı daha kısa sürede anlamasını ve sizi daha doğru yönlendirmesini sağlayacaktır. Açılmış bir dava var ve bu davanın takibine ilişkin danışma yapacaksanız dosya fotokopisini yanınızda getirmelisiniz. Bu belgelere ve tavsiyelere “Basit bir şey” demeyin size çok yardımcı olacağını söyleyen Avukat Fendo, “Danışmanlık hizmetimizi, ofisimizde sunmaktayız. Telefon üzerinden danışmanlık hizmeti vermemekteyiz, bizatihi müvekkillerimizle ofisimizde görüşme yapmaktayız. Telefon numaralarımız üzerinden, randevu vererek, müvekkillerimizle görüşme sağlıyoruz. Randevularımızı karşılıklı olarak müvekkillerimizin ve bizim uygunluk durumuna göre şekillendiriyoruz” diyerek bilgilendirme yaptı.

Stuttgart kentinin merkezinde, Tübinger Straße 18 numaralı adresinde hizmet veren Avukat Altar Türker Fendo, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin +49 (0) 711-4900940 numaralı telefon numarasına ya da info@kanzlei-fendo.de email adresine başvurabileceklerini bildirdi. Ayrıca detaylı bilgi için www.kanzlei-fendo.de web sayfasından bilgi alabilirsiniz.