BEL AĞRISI – 1

Bu ay genellikle işçi insanımızın ve ofis çalışanlarının sıkça şikayet ettiği hastalıkların başında yer alan ‘Bel Ağrısını” işleyeceğim.
Bel bölgesi veya lumbal bölgenin işlevleri arasında yapısal destek, hareket ve belirli vücut dokularının korunması bulunur. Bel ağrısı, buradaki omurga kemiklerinden, omurlar arasında bulunan disklerden, omurganın etrafındaki bağlardan, omurilik ve sinirlerden, bel etrafındaki kaslardan, karında bulunan iç organlardan ve bel bölgesini kaplayan ciltten kaynaklanıyor olabilir.
Sıklıkla ağır nesneleri kaldırırken yapılan ani hareketler, zayıf vücut mekaniği nedeniyle ortaya çıkan kas burkulmaları veya zorlamalar gibi bir yaralanmanın sonucudur.
Bel ağrısı, ağrıma, acıma, yanma veya batma şeklinde, keskin veya künt hissediliyor olabilir. Yeri bazı durumlarda noktasal olarak belirlenebilirken, bazı durumlarda dağınık ve yeri tam tespit edilemez şekildedir. Hafif veya ağır olabilir, iniş çıkışlar sergileyebilir.
Ağrı, kemik, kıkırdak, kas, eklem kapsülü, bağ, disk veya damar kaynaklı olabilir, ve her zaman kesin sebep ortaya konulamayabilir. Bazı durumlarda altta yatan ana ağrı sebebi ortadan kalktığı halde bir kez uyarılmış olan sinir uçlarının sinyal göndermeye devam etmesi nedeniyle ağrı sebat edebilir. Stresin de bel ağrılarının sebebinde önemli bir yer tutması kaynağın tespit edilmesini zorlaştırabilir.
Bel ağrısı, hangi dokudan kaynaklanırsa kaynaklansın, ilgili dokular yer değiştirerek veya genişleyip kalınlaşarak sinirler üzerinde bası yapar hale gelir ise bacak ağrısı, uyuşması, ısınması ve idrar kaçırma gibi problemleri beraberinde getirebilir.
Bel ağrısının sebepleri arasında en yaygın olanları belin zorlanması, sinir tahrişi, omurilikten çıkan sinir köklerinde sorunlar, kemik ve eklem problemleridir.
Bununla birlikte şöyle de sıralayabiliriz: 1. Belin zorlanması, 2. Sinir tahrişi, 3. Lomber radikülopati, 4. Kemiklerin baskı yapması, 5. Kemik ve eklem koşulları, 6. Kemik ve eklemlerde hasar, 7. Artrit ve sayamadığımız birçok nedenler vardır.
Bel ağrısı, bir kişinin işini ve kişisel yaşamını önemli ölçüde etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Neyse ki, bel ağrısını hafifletmek için evde yapılabilecek birçok uygulama vardır. Bunları da şöyle sıralayabiliriz: 1. Egzersiz, 2. Sıcak ve soğuk uygulama, 3. Germe hareketleri, 4. Ergonomi, 5. Düşük topuklu ayakkabılar giymek gibi sağlığınıza iyi gelecek tavsiyelerdir.
Bel ağrısından kurtulmak için çeşitli tamamlayıcı tıp tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bu amaçla kullanılan tedaviler arasında benim de uzmanlık alanım olan Akupunktur’dur.
Evet yanlış duymadınız. Akupunktur, son derece ince ve sterilize edilmiş iğneleri vücutta bulunan özel noktalara batırarak enerjinin serbest bırakılması prensibine dayanan bir tamamlayıcı tıp yöntemidir. Bel ağrısı ile başa çıkmada çok faydalı olabilir.
Bu konuda benimle irtibata geçerseniz size yardımcı olabilir ve çözüm yolları arayabilirim.

Gelecek sayımızda ise sizlere bu konunun daha detaylı ile benim de uzmanlık alanımın içinde olan ve uyguladığım tedavi sinir sıkışması, vücudumuzdaki kıkırdak, kas vb. dokulardan kaynaklanan fazla baskı için uyguladığım sinir uçları baskı terapisi, kas boşalma veya sıvı boşaltma ile akabinde uyguladığım hacamat paket tedavisini sizlerle paylaşacağım.

Kalın sağlıcakla.

Sinan Erkin
Alternatif Tıp Uzmanı – (Heilpraktiker / Osteopath)
İlk yardım eğitmeni – Erste-Hilfe-Lehrer

Benim ulaşım bilgilerim:
Naturheilpraxis Erkin
Alternatif Tıp Uzmanı
Grabenstr. 9/1
71063 Sindelfingen

Tel: +49 7031 42 82 678
Fax: +49 7031 42 82 679
Mobil: +49 172 60 71 974
Mobil: +49 178 41 95 944
E-Mail: info@naturheilpraxis-erkin.de
Web: www.naturheilpraxis-erkin.de