İyilik Gönüllüsü ACAR Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fatih Çimen / Murat Pehlivan -DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg şehrinde ikamet eden Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu ( DİDF) Duisburg Şubesi yönetim kurulu üyesi Ahmet Mesut Acar son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimi sırasında kızının söylediği ağıtlar ise yürekleri dağladı.

21.01.2023 Cumartesi günü geçirdiği ani kalp krizi ile hayatını kaybeden ve çevresinde oldukça sevilen 20 yıllık DİDF Duisburg yönetim kurulu üyesi olup bir dönemde başkanlık yapan Ahmet Mesut Acar için 24.01.2023 Salı günü Duisburg Alevi Toplumu Derneği’nde yapılan cenaze erkanı yapıldı. Acar’ ın naaşı, cenaze erkanının ardından Wanheimerort semtindeki Waldfriedhof Mezarlığında sevenlerinin göz yaşları ile toprağa verildi.

“OY BABAM BEN ÖLEYDİM”

Oldukça yoğun katılımın olduğu ve Dede Cemalettin Eker’ in yaptığı cenaze erkanında Yunus Emre’ nin Biz dünyadan gider olduk, Kalanlara selâm olsun, Bizim için hayır dua Kılanlara selâm olsun” sözleri ile helallik alınıp dua istedi.
Kızı Arzu’ nun Söylediği “baba benim canım çıksaydı” ” benim kalbimi söktün babam” ben öleydim babam” “oy bu nasıl bir acı” feryatları ise yürekleri dağladı.

1965 yılında Bursa’da doğup, 1967 yılında Almanya’nın Duisburg şehrine ailesi ile gelen ve tornacılık eğitimi alıp Krefeld şehrindeki THK firmasında 33 yıl emek sarf eden bir dönemde işçi temsilciliği yapan Ahmet Mesut Acar çevresinde yardım severliği ve dürüstlüğü ile biliniyordu. Acar evli ve bir kız çocuğu sahibi idi. Post Aktüel Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.